MHA: Tarsus Kaleburcu’da 397 konutluk TOKİ projesi başladı. Proje 2027’de tamamlanacak. Bölgeye yeni yaşam alanı kazandırılacak. İşte o detaylar
Mersin’in Tarsus ilçesinde TOKİ tarafından yapılacak konut projesinde çalışmalar resmen başladı. Kaleburcu Mahallesi’nde hayata geçirilen projede 397 konut, 1 cami ve 3 dükkanlı ticaret merkezi yer alıyo.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen proje, bölgede artan konut ihtiyacına çözüm olmayı hedefliyo. Projede ayrıca altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları da bulunuyo.
Projenin ihalesi 11 Ağustos 2025’te yapıldı, sözleşmesi ise 3 Aralık 2025’te imzalandı. 500 gün içerisinde tamamlanması planlanan projenin teslim tarihi 25 Nisan 2027 olarak açıklandı.
Toplam ihale bedeli 828 milyon 333 bin TL olan projede çalışmaların başlamasıyla birlikte konutlar hızla yükselmeye başladı. Tamamlandığında bölgenin sosyal ve ticari yapısına da katkı sağlaması bekleniyo.
Reklam & İş birliği : info@mersinhaberajans.com