Adıyaman Üniversitesi, tarımın önemli ürünlerinden biri olan Antep Fıstığı'na yönelik bir çalıştay düzenledi. "Adıyaman'da Antep Fıstığı Yetiştiriciliği; Sorunlar ve Çözüm Önerileri" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, çeşitli katılımcıların ve uzman konuşmacıların iştirakiyle gerçekleşti.

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, İl Tarım Müdürü Nurettin Kıyas, Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Aslan, Besni Ziraat Odası Başkanı Ali Günaydın, Kâhta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Zorlu Turanlı ve birçok çiftçi bir araya geldi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdürü Nurettin Kıyas, Antep Fıstığı konusunda yaşanan verim düşüklüğüne dikkat çekti ve fıstık tarımıyla ilgili yanlış bilgilerin olduğunu belirtti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, üniversitenin Adıyaman'ın sorunlarına bilimsel çözümler bulma konusundaki taahhüdünü vurguladı. Antep Fıstığı üretiminin Türkiye'de önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Kelleş, Adıyaman'ın bölgesel anlamda bu potansiye içinde önemli bir konumda olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kelleş, çiftçilere her zaman destek olacaklarını ve tarım alanındaki problemlerin çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Adıyaman Üniversitesi'nin çiftçilerin her zaman yanında olduğunu vurguladı.

Çeşitli konularda uzmanlaşmış akademisyenlerin sunumlarının yapıldığı çalıştayda, Antep Fıstığı'ndaki verim düşüklüğü, çeşit seçimi, gübreleme, iyi tarım uygulamaları, yaygın hastalık ve zararlılar gibi konular masaya yatırıldı.

Program, çiftçilerin sorularının yanıtlandığı ve konuşmacılara plaket takdim edilen bir seremoniyle sona erdi.

Kaynak : PHA