Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde organize edilen ‘Aliağa Sanat Günleri’ Yaz Konserleri kapsamında sahne alan Nil Karaibrahimgil ve Çakal&Reckol Aliağa’da hayranlarını coşturdu.  

Aliağalılara sanatla dopdolu bir yaz yaşatacak olan Aliağa Sanat Günleri’nde hafta, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda ‘Titanic’ film gösterimiyle başladı. Dünya sinemasının başyapıtlarından olan film, sinemaseverlere açık havada sinema keyfi yaşattı. Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenen dünya çocuk klasiklerinin en önemli eserlerinden ‘Portakal Şekeri’ miniklere keyifli anlar yaşatırken, Yeni Şakran Mahallesi sahil meydanında gösterime sunulan ‘Avatar 2’ isimli film ise bilimkurgu aksiyon tutkunlarını bir araya getirdi.  

SÜT KARDEŞLER’DEN KAHKAHA TUFANI

Aliağa Sanat Günleri’nde yetişkinler için hazırlanan tiyatro şöleni ‘Süt Kardeşler’ oyunuyla başladı. Türk Tiyatrosu’nun önemli oyuncularından Süheyl ve Behzat Uygur’un rol aldığı komedi oyunu, Ulaş Bayam Açık Hava Tiyatrosu’nu tıklım tıklım dolduran tiyatroseverleri kahkahaya boğdu.

 

ALİAĞA’DA NİL KARAİBRAHİMGİL VE ÇAKAL & RECKOL RÜZGARI

Aliağa Sanat Günleri’nin ikinci haftası, yaz konserleri kapsamında Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen Nil İbrahimgil ve Çakal&Reckol konseriyle son buldu.

Sahneye ilk olarak sesi, şarkıları ve kostümüyle müziğin sıra dışı ismi Nil Karaibrahimgil çıktı. Konserine ‘Hadi İnşallah’ parçasıyla başlayan Karaibrahimgil, sahnede; Pırlanta, Bu Mudur, Kek, Resmen Aşığım, Organize İşler Bunlar, Seviyorum Sevmiyorum gibi en sevilen şarkılarını seslendirdi. Farklı müzik tarzının yanı sıra dans figürleriyle de dikkat çeken ünlü sanatçı, hareketli parçalarıyla Aliağalılara müzik ziyafeti sundu.  

Nil Karaibrahimgil’in hemen ardından sahneye son dönemin en popüler rap şarkıcıları Çakal ve Reckol çıktı. Çakal ve Reckol hayranları saatler öncesinden konser alanını doldurdu. Genç rapçiler, kendilerini dinlemeye gelen binlerce hayranı ile sevilen şarkılarını hep birlikte söyledi. Ünlü rapçiler, muhteşem enerjileriyle bir an bile yerlerinde durmadı. İkili, hareketli performanslarıyla Aliağalı müzikseverlerden sık sık alkış aldı.

 

BAŞKAN SERKAN ACAR, “SANATÇILARIMIZA VE SANATSEVERLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

Konserin son bölümünde sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tüm sanatçılara Aliağa Sanat Günleri’ne katkılarından ötürü teşekkür ederek kendilerine Aliağalı üretici kadınların el emeği ile dokuduğu ‘Helvacı Kilimi’ hediye etti. Başkan Serkan Acar, “Bugün, Türk Müziğinin ve MFÖ’nün çok kıymetli solistlerinden Özkan Uğur’u kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Aliağa’mıza gelerek sanat günlerimize renk katan, değer katan tüm sanatçılarımıza ve bizleri hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan sanatseverlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı