Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ile Handan Özyayla, İtfaiye Müdürü Olcay Runa ve itfaiye personeli katıldı. Araç tanıtım programında konuşan Başkan Gökhan, geçtiğimiz günlerde Kızılkeçili Köyünden başlayan ve büyük bir alanı etkileyen yangına değinerek sözlerine başladı. Yangınla mücadelede canla başla çalışan itfaiyecilere ve tüm görevlilere teşekkür eden Başkan Gökhan; “Çok ciddi bir yangını atlattık. Bize göre büyük bir risk de taşıyordu. Yangın bölgesinde çöp depolama alanımız vardı ve yangın o alanın çevresini sarmıştı. Ama arkadaşlarımız büyük bir gayretle yangının alana girmesini engellediler. Sonuç itibari ile yangını söndürebilmek için büyük bir mücadele verildi” dedi.

“Rüzgar Etkili Oldu”

Yangının rüzgarla birlikte büyüdüğünü ifade eden Başkan Gökhan; “İlk gün söndürülen yangın, ertesi gün rüzgarın etkisi ile yeniden nüksetti. İlk gün yanan alan kadar, maalesef ikinci günkü yangında da yandı. Tahminlere göre bin hektardan fazla bir alan yandı. O alan tepe ve vadilerden oluşan bir alan. İşin bir kötü tarafı ise ormanlık alanların içerisinde anızlar vardı. Ama sonuç itibari ile söndürüldü. Umarız tekrar böyle bir şey yaşamayız ama yine de tehlike devam ediyor. Çünkü rüzgar devam ediyor. O yüzden tedbiri bırakmamak gerekiyor. Yangın nedeni ile birçok hasar meydana geldi ama Allah'a şükür hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik” dedi.

“İtfaiyemizin Büyümesi Önemli”

Kentin gelişen ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale'de binalar yükseliyor. Yüksek binaların çatısına rahatça ulaşabileceğimiz aracımız yoktu ve onu şimdi tamamlamış olduk. Aracımız uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor. Yani böylelikle operatör yangınla yüz yüze kalmadan müdahalede bulunabilecek. Tabi aracın başka bir özelliği daha var. Eksi 8 metreye kadar da kurtarmada kullanılabiliyor. Manevra kabiliyeti de çok yüksek bir araç. İtfaiyemizin büyümesi çok önemli. Kent büyüyor ve inşaatlarda kullanılan malzemeler de çok yanıcı malzemeler. Bu nedenle de her an bir yangın tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Tabi bu yangınların söndürülmesi de uzmanlık istiyor. İtfaiyemize de bu konuda eğitim almış ve okulunu okumuş personel alıyoruz. Dolayısı ile kentin gelişimi doğrultusunda biz de kendimizi geliştirmek zorundayız. Ülkenin içinde bulunduğu mali zorluğa rağmen elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz” dedi.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından araçla kısa bir gösteri yapıldı. Etkinlikte yangına müdahale için farklı illerden desteğe gelen itfaiyecilerle de sohbet eden Başkan Gökhan, gösterdikleri büyük özveriler için teşekkürlerini iletti.