Temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, siyasiler, muhtarlar, konuklar, bölge halkı ile esnaf katıldı.

Sakarya ve Şakirpaşa mahalle muhtarlarının katılımcılara hitap edip, kendisine teşekkür etmelerinin ardından söz alan Başkan Zeydan Karalar, Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilk altgeçidi 86 gün gibi kısa bir sürede tamamladıklarını hatırlatarak, “Şimdi Adana trafiğinin en sıkıntılı bölgelerinden birinde bir altgeçit daha yapıyoruz. Bunun için 120 gün gibi bir süre öngörüyoruz. Zeminde öngörülemeyen bir sorun çıkmazsa daha da erken bitirebiliriz. Türkmenbaşı Altgeçidi’nin temelini de yaklaşık 10 gün sonra atacağız. Önümüzdeki yıl ise otoban girişi altgeçidini inşa edeceğiz” dedi.

HALKA HİZMET HER KOŞULDA DEVAM EDECEK

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz halkımıza şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her koşulda hizmet etmeye devam edeceğiz. Belediye Meclisi bize borçlanma yetkisi vermedi ama biz yeni araçlar almaya devam edeceğiz. Çalışanlarımızın deprem tazminatlarını da, EYT ile emekli olan personelimizin tazminatlarını da en kısa sürede ödeyeceğiz. 30 yıldır ihtiyaç olan ancak yapılamayan Şakirpaşa Altgeçidi’ni yapmak da bize nasip oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kimseye muhtaç olmadan yasal görevlerini yapar hale getirdik.”

Göl Mahallesi Bulvarı’nın hizmete açılacağını, böylece Turgut Özal Bulvarı üzerindeki yükün azalacağını da duyuran Başkan Zeydan Karalar, stada giden iki yolun Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldığını hatırlattı.