Publicis Groupe’tan ‘Kanserken Çalışma’ Projesi İçin Küresel Brief

 Publicis Groupe’un ‘Kanserken Çalışma’ projesinin ‘The Big C’ adlı küresel brief’i dünyadaki tüm ülkelerin katılımına açıldı. Grup, bu brief ile iletişim sektörü profesyonellerini kanser tedavisi gören çalışanların deneyimini iyileştirmek için yeni kampanyalar üretmeye davet ediyor.

 Publicis Groupe, Edelman, IPG, Omnicom ve WPP’nin yaratıcı liderleri dünyada yaklaşık 4 milyar insanın hayatına dokunan, iletişim sektörünün bugüne kadar tanık olduğu en kapsayıcı brieflerden birini sunmak üzere Cannes Lions 2023 sahnesinde güçlerini birleştirdi. Brief’in ana amacı ise, iş yerinde kanser tedavisi gören çalışanların kariyerleriyle ilgili endişelerine meydan okuyan bir deneyim ve kampanya yaratmak. 

‘The Big C’ adlı brief, 10 Temmuz Pazartesi günü resmi olarak tüm dünyadaki yaratıcı sektörün katılımına açıldı. İletişim sektörü kapsamındaki tüm ajanslardan tek bir kişi veya ikili gruplar brief üzerine kampanya çalışmak için başvuru yapabiliyor. Brief’in kazanan kampanyası 100 milyon dolar ile desteklenerek 2024’te, Dünya Kanser Günü’nde tüm dünyaya lanse edilecek. 

Brief süreci, Cannes Lions’un dünya standartlarındaki jüri sistemi ve dünyanın lider network ajanslarının üst düzey yaratıcı ve strateji liderleri tarafından yönetilecek. Jüri; Chaka Sobhani (Leo Burnett Küresel CCO’su), Susan Credle (FCB Küresel Başkanı ve Küresel Kreatif Direktörü), Luiz Sanches (BBDO Kuzey Amerika Bölgesi’nden sorumlu CCO’su), Judy John (Edelman Küresel CCO’su) ve Debbi Vandeven’den (VMLY&R Küresel CCO’su) oluşuyor. 

Brief, 15 Eylül Cuma gününe kadar başvurulara açık olacak. Değerlendirme Ekim ayı boyunca devam edecek ve kazanan ay sonunda açıklanacak. Bunun yanı sıra, kazananlar kendilerine verilecek giriş kartları ile Cannes Lions 2024'e katılım sağlayabilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı