Çelik’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Halen Sayın Cumhurbaşkanımızın illerle istişaresi devam ediyor. Şimdiye kadar Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon ile birlikte bugün bütün bu çalışma buraya kadar tamamlanmış olacak. Aynı şekilde Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın takdirlerine bağlı olarak diğer illerle de önümüzdeki günlerde çalışmalar devam edecek.

Teşkilat Başkanlığımız, arkadaşlarımızı Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın takvimine göre buraya davet ediyor ve burada derinlemesine bir istişare gerçekleşiyor.

Şimdiye kadar arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler neticesinde teşkilatlarımızın güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandığı ve bu seçimlerden Cumhur İttifakı’nın en güçlü şekilde çıkması için illerde Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde çalışmalarını, temaslarını sürdürdüklerini değerlendiriyoruz.

Genel seçimlerden sonra yerel seçimlerle birlikte bütün bu başarıların tamamlanması, taçlanması bakımından bunu son derece önemli görüyoruz. Türkiye’nin bu seçimden sonra da çok önemli gündemleri olacak. Bütün o gündemlere bu büyük başarıya imza atmış olarak devam ediyoruz.

 Cumhurbaşkanımız Gazze ile ilgili temaslarını sürdürüyor. Temaslar çerçevesinde Gazze’deki insanlık dışı durumun sona ermesi, iki devletli çözüme giden yolun açılması, aynı zamanda da Gazze’de bu soykırıma imza atanların cezalandırılması yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek, uluslararası düzeydeki temaslarına devam ediyor.

Şimdiye kadar da görüldüğü gibi Cumhurbaşkanımızın aldığı bu inisiyatif çerçevesinde görüştüğü devlet başkanlarıyla yakın istişaresi devam edecek. Gazze’deki bu insanlık dışı durumun sona erdirilmesi ve sorumluların cezalandırılması yönündeki diplomasi devam edecek.

Takvimde bir esneme olabilir. Vaktimiz var, acelemiz yok. Önemli olan seçimlere rahat bir şekilde hazırlanabilecek şekilde bütün bu istişarelerin, en derin istişare anlamında yapılması.

Her seçimde seçim beyannamesi hazırlıyoruz, seçim beyannamesiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bunun yanı sıra bir seçimde yaptığımız bütün faaliyetlerle ilgili farklı birimlerimiz kendi üzerine düşen hazırlıkları yapmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanının, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’e dönük ifadeleri, gerçekten kınanacak ifadeler. Kendisinin CHP Genel Başkanı olarak ne kimseye akıl verecek hali var, ne de kimsenin aklını başına getirecek bir tutumu olması gerekir. Son derece yakışıksız, CHP değil hiçbir siyasi partinin genel başkanına yakışmayacak bir değerlendirme biçimi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Atatürk’ün aziz hatırasına saygı esastır. Atatürk’ün hatırasına saygıdan asla taviz verilmez. Buna karşı bir durum olursa bu derhal cezalandırılır. Atatürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ebedi başkomutanıdır. Eğer istenmeyen bir durum olmuşsa da buna herhangi bir teğmenin kendiliğinden müdahale etmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Emir komuta zinciri içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gelenekleri, hukuk kuralları içerisinde birtakım emre itaatsizlik veya yanlış bir konu varsa bunun nasıl düzeltileceği, hangi işlemlerden geçeceği bellidir. Dolayısıyla ne Atatürk’e saygısızlığa müsaade edilir, ne de herhangi bir şekilde ‘Biz buna müdahale ediyoruz’ diye  bir disiplinsizlik çıkmasına müsaade edilir.”

Hibya Haber Ajansı