CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletin verdiği oyun değerinin ve gücünün farkında olması gerektiğini belirterek “İsterseniz belediye başkanını görevden alırsınız. Kalsın diyorsanız, devam etsin diyorsanız, bunun kararını siz verirsiniz” dedi. Belediye başkanının oy hesabı yapmadan çalışması, halkla iç içe olması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Beni güçlü kılarsanız, beni namerde muhtaç etmezseniz, yanımda durursanız size 5 yıl daha onurumla, şerefimle hizmet edeceğim” ifadelerini kullandı.

Adaylığı önceki gün kesinleşen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Evimiz Atölye” projesi kapsamında eğitim alan kadınlarla bir araya geldi. 
Kadınların meslek edinmesi, çalışma yaşamına katılması gibi konuları önemsediklerini anlatan Seçer, geride kalan 5 yılda hem Kadın ve Aile Dairesi Başkanlığı eliyle hem de kooperatiflerle iş birliği içinde kadın çalışmaları alanında önemli işlere imza attıklarını söyledi.

“VATAN SEVGİMİ ÇALIŞARAK GÖSTERİYORUM”

Seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vahap Seçer, “Seçime gidiyoruz. Verdiğiniz oy çok değerli. Hepimizin bir oyu var. Onun için çok değerli. Vatan millet deyip de memleketi parsel parsel satmak da adamlık değildir. Ne demiş Atatürk? Vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır. Ben Atatürkçüyüm. Vazifemi en iyi şekilde yapıyorum ve vatanımı seviyorum. Vatan sevgimi de çalışarak gösteriyorum. Hamasi nutuk atarak değil” ifadelerini kullandı.

“ŞEREFİMİZLE, ONURUMUZLA 5 YILI TAMAMLADIK”

Mersin’de Doğu’dan, Güneydoğu’dan, Orta Anadolu’dan, Karadeniz’den, Ege’den, Trakya’dan gelen insanların bir arada yaşadığına dikkat çeken Vahap Seçer, “Mersin Anadolu’dur. Burada huzur içinde kardeşçe yaşıyoruz. Her yapıdan, her bölgeden insan yaşıyor. Herkesin etnik kimliği onun onurudur. Bir belediye başkanı etnik kimliği görmez. Sen falancasın, sen filancasın, sen falanca mezheptensin, sen falanca partiyi tutuyorsun bunlar olmaz. Belediye başkanı kimdir? Belediye başkanı vatandaşın babasıdır, vatandaşın abisidir, kardeşidir, ablasıdır. Belediye başkanı, nasıl bir baba evlatları arasında ayrım yapmazsa vatandaşları arasında da ayrım yapmaz. Gülnar’da benim için Mersin’in değerli bir ilçesidir, orada yaşayanlar benim vatandaşımdır, kardeşimdir, Tarsus’ta yaşayanlar da benim vatandaşımdır, kardeşimdir. Belediye başkanı ayrım yapmaz. Yapmıyoruz da çok şükür.  Şerefimizle, onurumuzla 5 yılı tamamladık” dedi.

“KARARI MİLLET VERİR”

Vatandaşlardan, özellikle kadınlardan seçme ve seçilme hakkının verdiği gücün farkında olmalarını isteyen Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gücünüzün farkında olun. İsterseniz belediye başkanını görevden alırsınız. Kalsın diyorsanız, devam etsin diyorsanız. Bunun kararını siz verirsiniz, millet verir millet. Öyle bir beyefendinin iki dudağının arasında değildir. Gel başkan ol, bel bakan ol, git bakanlıktan aldım seni. Yok öyle. Belediye başkanını başbakan seçmez, cumhurbaşkanı seçmez. Halk seçer. Belediye başkanı halkıyla iç içedir. Belediye başkanı halkına tepeden bakmaz. Belediye başkanı halk oy veriyor diye hizmet yapmaz. Görevini yapar. Burasıyla, kalbiyle yapar. Hesap yaparak değil. Vicdanıyla, duygularıyla, memleketine olan aşkıyla yapar. Ben de böyle belediye başkanlığı yaptım 5 yıl. Sizlerin desteğiyle tabi. Sizlerin desteğiyle, beni güçlü kılarsanız, beni namerde muhtaç etmezseniz, yanımda durursanız size 5 yıl daha onurumla, şerefimle hizmet edeceğim.”