Büyükşehir’in Anne Şehir programı Kocaeli’de yaşayanları farklı etkinlik ve aktivitelerde bir araya getirmeye ve sosyalleştirmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, kadın, aile ve çocuklara yönelik faaliyetlerle Kocaeli’de yaşayanların huzur ve mutluluğunun artmasına vesile oluyor. Neşe arttıran muhabbetlerin yer aldığı, özellikle çocukların gönül birliği ile birbirine bağlandığı, geleneksel oyunların oynandığı etkinliklerle hem aileler hem de çocuklar çok mutlu. 

AYNI ÇATI ALTINDA OTURDUK

Anne Şehir Sağlıklı Yaşam programından faydalanan aileler ve çocukları SEKA Kamp alanında bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Sapanca gölü kıyısında bulunan SEKA Kampta ağaçların gölgesinde, kuş cıvıltıları içinde çocuklar geleneksel oyunları oynarken, hafifçe esen meltem rüzgârında da aileler birbirleriyle tanışıp hoşça sohbet etme imkânı buldu.  Etkinliğe ailesiyle katılım sağlayan Hümeyra Nur Yıldırım, duygularını şu şekilde anlattı; ‘’Bugün buraya gelmemizin amacı gerçekten çok hoşuma gitti. Hiç tanımadığım insanlarla bir araya geldim. Aynı çatı altında oturduk, sohbet ettik, muhabbet ettik, yemek yedik. Bu benim için bayağı keyif vericiydi ve ben özellikle çocuklarım için geldim. Çuval yarışı yaptılar, halat çektiler ve süper aktivite oldu’’ dedi. 

YENİ ÇEVRE VE YENİ ARKADAŞLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programından faydalandığını belirten Yıldırım Hanım ise ‘‘Spor hizmetinden oldukça çok memnun kaldım ve faydasını da görüyorum. Annemi de yazdırdım, biraz istemese de sonradan o da keyif almaya başladı ve yeni çevre edindik, yeni arkadaşlar edindik, yeni komşular da edindik. O yüzden bu konu için gerçekten mutlu. Verilen hizmetler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, ben ve çocuklarımın adına ve edindiğim arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim’’ dedi.

SOSYALLEŞTİK, ÇOK GÜZEL BİR AKTİVİTE OLDU

Gölet yanında doğanın güzellikleri eşliğinde gerçekleşen etkinlik tüm gün sürdü. Yıllardır adını duyduğu halde SEKA Kamp alanına gelme imkânı bulamayan Rana Öztürk de, ‘’Yaklaşık 7 yıldır Anne Şehir’den yararlanıyorum. Kendim için yaptığım tek özel şey spor. Sporu çok seviyorum, sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Biraz da kilo verdim. Burası çok hoşuma gitti. Sadece kendi spor grubumu tanıyordum. Fakat burada çok sosyalleştik çok güzel bir aktivite oldu’’ ifadesini kullandı.

ANNE ŞEHİR BİR TELEFON KADAR YAKIN

Anne Şehir sağlıklı yaşam programının kendisine çok şey kattığını belirten Öztürk Hanım, ‘’Yürüyüş yapıyorum, sosyalleşiyorum, hava alıyorum, bana çok iyi geliyor. Bir de ben hasta baktığım için, annem rahatsız. Burası benim çok hoşuma gidiyor, hafta da 2 kez geliyorum, spor ve gezilerden yararlanıyorum, yani çok zindeyim. SEKA Kamp alanı, çok güzelmiş kuş cıvıltılarının altında, ağaçların altında, göl manzarası ile oturduk. Çocuklarımızın çok hoşuna gitti, hepsi oyun alanlarında oynadılar. Şahsen ben çok beğendim çok güzel bir piknik alanı çok güzel bir yermiş tekrar gelmek isterim. Yıllardır adını duyduğum halde buraya gelme imkânı bulamamıştım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim, bizi buraya getirdiği için çok memnun kaldık’’ açıklamasını yaptı. Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programında yer alan faaliyetlerden faydalanmak ve bilgi almak için 318 27 25 nolu telefondan iletişim kurulabilmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı