Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Toroslar Belediyesi eşbaşkan aday adayı Eren Türker, yaptığı açıklamada Toroslar’da söz sahibi olmak isteyen herkese çağrıda bulundu. ‘’Gelin, tertemiz bir sayfada gönüllerimizi ve güçlerimizi birleştirerek kendi hikâyemizi kendimiz yazalım ve kendi hayatlarımızın belirleyicileri olalım’’ sözleriyle adil hizmet isteyen tüm kesimlerin Toroslar’da değişimin gücüne inanması gerektiğini belirtti.

 DEM Parti’den Mersin’in merkez ilçesi Toroslar’a belediye eşbaşkan aday adayı olan Eren Türker, ‘’ Gizli özne ya da sözde özne olmaktan çıkıp, kendi cümlelerimizi kurmaya geliyoruz’’ ifadeleriyle gençlerin, kadınların ve demokrasi gönüllülerinin umudunu diri tutması gerektiğini ifade etti.

TOROSLARIN HER YERİNDE AYAK İZİMİZ VAR

 Türker yaptığı açıklamasında: ‘’Toroslar’ın her yerinde ayak izimiz var. Mevsim yüzünü kışa dönse de, halkımızın yüreği sıcacıktır. Halkımızla, dostlarımızla, kentte söz sahibi olmak isteyenlerle buluşmaya, kucaklaşmaya devam ediyoruz. Kent uzlaşısı temelinde, kalplerimizi, hayallerimizi, hedeflerimizi ve bugüne kadar kutuplaştırılmaktan başka hiçbir amaç için kullanılmamış olan farklılıklarımızı birleştirelim ve uzlaştıralım. Bu kent, bu yaşam, bu dünya hepimize aitse, söz sahibi de hepimiz olalım. Demokrasiyi bir ütopya olmaktan çıkaralım ve hayalini kurduğumuz geleceği birlikte inşa ederek gerçeğe dönüştürelim’’ şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM ARTIK KAÇINILMAZDIR

 Toroslar’da değişimin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Türker, ‘’Her an her şeyin gelişerek değiştiği ve dönüştüğü bu çağda hiçbir ilerleme kaydetmeden yerinde saymak sadece zamanın ruhundan dışlanmamıza neden olmakla kalmaz, hak ettiğimiz bütün yeniliklerden de mahrum bırakır. Mersin gibi çok kültürlü bir şehirde Toroslar gibi tarihsel bir zenginliği taçlandırmak için değişim artık kaçınılmazdır’’ dedi.

ORTAK YAŞAM YOLCULUĞUNA DAVET

Doğrudan demokrasi modeli ile halkın söz sahibi olacağı sistemin mümkün olduğu vurgusunu yapan Türker konuşmasının sonunda herkese davette bulunarak şunları söyledi: ‘’Hak ettiğimiz yaşamı bize kimse vermeyecek, onu kendimiz kuracağız. Yerinden yönetim ve doğrudan demokrasi ile her bir vatandaşımızın sesi ve hakları üzerine kurulacak bu birliktelik bizi umut ve yaşam dolu yarınlara taşıyacaktır. Yaşam alanımızı yaşanmaya değer bir yer haline getirmek bizim elimizde. Kendi hayatında ve geleceğinde söz hakkı sahibi olmak isteyen herkesi bu ortak yaşam yolculuğuna davet etmekten onur duyuyoruz.’’