Gaziemir Belediyesi yeni aldığı 4 tekerlekli sandalye ve 6 refakatçi kapasiteli özel donanımlı yeni Engelli Hizmet Aracı ile engelli bireylere verdiği hizmetin kalitesini artıracak.

Gaziemir Belediyesi, Engelli Hizmet Aracı hizmeti kapsamında özel asansör donanımlı araçları ile ortopedik engelli bireyler ile yarı mobil durumdaki yurttaşların sağlık kuruluşları başta olmak üzere gitmek istedikleri noktalara ulaşmasını sağlıyor. Belediye bu hizmetini daha da yaygın hale getirmek için yeni bir engelli hizmet aracı satın alarak filosunu güçlendirdi. 4 tane tekerlekli sandalye ve altı refakatçi kapasiteli ve özel asansör sistemli araç ile belediyenin engelli bireyler verdiği hizmetin kalitesi artacak.

Ekonomik alanda izledikleri politika sayesinde, yaşanan krize rağmen belediyeye öz varlık kazandırdıklarının altını çizen Belediye Başkanı Halil Arda, “Mali disiplini sağlamak için aldığımız radikal kararlar ve yarattığımız kaynaklarla, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen, hizmetlerimizin yanı sıra peşin parayla belediyemize öz varlık kazandırıyoruz. Son olarak Devlet Malzeme Ofisi’nden, Engelli Hizmet Aracı satın aldık. Bu araç hibe dışında satın alınarak belediyemize kazandırılan ilk engelli aracı özelliğini taşıyor aynı zamanda. Engelli Hizmet Aracı hizmetimizle ortopedik engelli yurttaşlarımızı sağlık kuruluşları başta olmak üzere kamu kuruluşlarına ulaşımlarını sağlıyoruz. Bu hizmet kapsamında, kanser tedavisi gören hastalara da ulaşım desteği veriyoruz. Kemoterapi, radyoterapi, fizik tedavi ya da diyaliz tedavisi gören hastaların sağlık kuruluşlarına ulaşması sağlanıyor. Filomuza kattığımız yeni aracımızla bu hizmetimizin kalitesini,  kapasitesini ve hızını artıracağız. Yeni aracımız, ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı