Menemen Belediyesi, belediye ve iştiraki olduğu şirketlerin SGK’ya olan tüm borçlarını kapatarak İzmir’de SGK’ya borcu olmayan ilk ve tek belediye oldu. Ülke genelinde de emsali nadir bir durumla karşılaştıklarını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Pehlivan, “Ben her zaman her yerde söylüyorum; çalışma arkadaşlarım için, Menemen ve Menemen halkı için gerekirse canımı veririm. Göreve geldiğimiz gibi mesai arkadaşlarımızın 14 yıllık birikmiş ikramiye alacaklarını ve 4 buçuk ay geriden gelen maaş alacaklarını ödedik. Şimdi de devletimizin sunduğu imkânlardan yararlanıp belediyemiz ve şirketlerimizin Belediyemizin 30 yıl öncesinden devir eden tüm SGK borçlarını bir kalemde kapattık. Peşin ödememizden dolayı Belediyemizi milyonlarca lira kara geçirdik” dedi.

“Başkanımıza hassasiyeti ve için teşekkür ediyorum”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. 12 Mart itibariyle kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir kanun yayınlandığını belirten Kurt, “Menemen Belediyemizde bu kapsamda prim borçlarını ödeyebilmek noktasında 7440 sayılı yasadan istifade etti. Ben, özellikle Menemen Belediyemize ait borçların tamamının kapatılması noktasında Menemen Belediye Başkanımız olarak Sayın Aydın Pehlivan’a ve emekleri geçen tüm personellerine şükranlarımı ifade ediyorum. Bu konuda göstermiş olduğunuz itinayı ve hassasiyeti en baştan beri biliyorum. Bu borçların kapanmış olması noktasında gelinen nokta hepimizi mutlu etti. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

“Kurumumuz için önemli”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olarak Türkiye'de emeklilik ve sağlık sistemlerinin finansmanı gibi 85 milyon vatandaşımızın tamamına dokunan çok önemli hizmetleri sürdürdüklerini vurgulayan SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, “Bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara işler bir şekilde devredilebilmesi için prim tahakkuk tahsilâtı kurumumuz açısından önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Personellerimizin maaşları ve primlerini gününde yatırıyoruz

Yapılan ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getiren Aydın Pehlivan, hem şahsi hem de tüm Menemen ailesi adına SGK İl Müdürü Kurt’a teşekkür ederken, “Göreve gelmiş olduğumuz ilk süreçte Türkiye’nin en borçlu belediyesi konumundaydık. 14 yıldır çalışanların ödenmeyen ikramiyeleri, 4 buçuk ay geriden gelen maaşları ve Menemen esnafına olan çok ciddi borç yüklerinden tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gösterdiğimiz emek ve çaba sayesinde kurtulduk. Artık tüm personelimiz maaşlarını, ikramiyelerini gününde alıyor. Çalışanlarımıza, esnafımıza, sigortaya ya da vergi dairesine tek bir kuruş borcumuz yok” dedi.

“Belediyemizin ve çalışanlarımızın geleceği düşündük

Personellere ait tüm borçların sadece ikramiye ve maaş olmadığını da sözlerine ekleyen Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti: “Ne yazık ki personellerimizin SGK primleri de ödenmemiş. Hatta bunların içinde 30 yıl önceden kalan borçlar tespit ettik. Bizler belediyemizin bu konusunu kendi konumuz gibi gördüğümüz için, böyle bir duruma düşülmemesi, personellerimizin gelecekte de üzücü bir durumla karşılaşmaması için, tüm bu borçlarımızı kapattık. Borcu olmayan kamu ya da ticari kuruluşlara sağlanan destekleri de biliyorum. Menemen Belediyesi de tarihinde ilk defa bu ve benzeri teşviklerden yararlanıyor. Hem bu teşviklerden yararlanması hem de SGK’ya borcu olmayan İzmir’deki ilk ve tek belediye olma başarısını gösterebildiğimiz için de kendimizi mutlu addediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı