Kemer’e bağlı Gedelme Yaylası’nda Kemer Belediyesi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Nisan ayında ekimi yapılan “mor turizm” olarak bilinen lavanta bahçesine tanıtım etkinlikleri devam ediyor.

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer’de turizmi çeşitlendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) destekleriyle geçen sene dikimi yapılan lavanta bahçesine düzenlenen tanıtım gezisine, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Hizmet Birimi Şube Müdürü Halil Boran, Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak, ABB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, Kemerli vatandaşlar ve ilçede yaşayan yerleşik yabancılar katıldı.

700 rakımlı Gedelme Yaylası’nda 2 bin 750 metrekarelik arazi içerinde vatandaşların renkli fotoğraflar çekebilmesi ve anı ölümsüzleştirmeleri amacıyla salıncak, oturma alanları, dilek ağacı, eşek maketi, fotoğraf çekim çerçeveleri ve tahterevalliler yerleştirildi.

“Mor turizm” olarak nitelendirilen lavanta bahçesine düzenlenen tanıtım etkinliğine katılanlar, saat 14.00’de Kemer Belediyesi önünden otobüslerle ücretsiz olarak Lavanta Bahçesi’ne taşındı. 

Tarihi Gedelme Kalesi ve 2 bin yıllık çınar ağacı ziyareti sonrası lavanta bahçesine ulaşan vatandaşlar, mosmor lavanta çiçeklerinin arasında bol bol fotoğraf ve video çekti.

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak, yaptığı açıklamada, geçen sene Nisan ayında 1300 adet lavanta dikimi yaptıklarını belirterek, “ABB ile ortak bir çalışma yaptık. Lavanta fidanlarını ABB’den temin ettik. Lavantalarımız bu sene çiçek açtı ve burada görsel bir şölen oluyor. İnsanların fotoğraf çekmesi için de çeşitli fotoğraf alanları oluşturduk.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Hizmet Birimi Şube Müdürü Halil Boran ise “Kemer Belediyesi ile yaptığımız ortak projenin verimli olduğunu görüyoruz. -Yerli ve yabancı misafirlerin ziyaret alanı olmasını hedeflediğimiz projeyi başlattık. Başarılı olduğumuzu düşünmekteyiz.” dedi.

ABB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Nida Kalkan ise “ABB ile Kemer Belediyesinin iş birliği ile lavanta bahçesi oluşturuldu. Geçen yıl Büyükşehir’den temin edilen fideler toprak ile buluştu. Kemer Belediyesi’nin ise bakımını üstlendiği lavanta bahçesi şu an görsel bir şölen oluşturmakta yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında olmakta. Kemer’de alternatif turizme iyi bir örnek oldu.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Marina Özel de Kemer’de lavanta bahçesinin olduğunu internetten öğrendiğini ifade ederek, “Çok harika bir yer. Fotoğraf çekim alanları çok güzel olmuş. Özellikle çocuklar için iyi düşünülmüş. Çiçeklerde çok hoş görünüyor.” dedi.

Mevlüdiye Kanarya da Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun lavanta bahçesine düzenlediği tanıtım etkinliklerine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Lavantaları çok severim. Güzel bir etkinlik. Turizme de büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Lavantaların zamanla daha dikkat çekeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Esma Yavuzer ise lavanta bahçesini çok beğendiğini belirterek, emeklerinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ettiğini dile getirdi ve herkese lavanta bahçesini görmeyi tavsiye ettiğini kaydetti.

Eslem Yavuzer de lavanta bahçesine koyulan salıncaklarda çok eğlendiğini belirtti.

Lavanta tanıtım etkinliklerinin hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri devam edeceği belirtildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı