KİÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokolde taraflar adına imzalar, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ile Başkonuş Yaylası Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz ve Orkis Palace Termal Hotel İmtiyaz Sahibi Ayşegül Kısakürek tarafından atıldı. 
Protokol kapsamında, KİÜ Turizm Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Başkonuş Yaylası Tesisleri ile Orkis Palace Termal Hotel’de görev yapan çalışanlara konaklama, yiyecek-içecek işletmeciliği ve menüler konusunda eğitim verilmesi ve bilimsel danışmanlık yapılması planlanıyor. Verilecek eğitimler sonunda gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olan personele ise sertifika verilecek. 
KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan protokole ilişkin yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ta turizmin gelişmesi adına üniversite olarak gayret göstereceklerini belirterek, turizm sektörüne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Prof. Dr. Bakan, şöyle konuştu:
“Bugün de 2 adet protokolün imzası için bir araya gelmiş olduk. Birisi Orkis Palace Termal Hotelimizle yapacağımız etkinlikler ve diğeri de Başkonuş Yaylası Tesisleri işbirliği protokolü. Bu birlikteliğin olumlu neticeler vereceğini düşünüyorum, temenni ediyorum. İnşallah turizm sektörüne ve firmalarımıza olumlu çıktılar sağlayacaktır bu protokoller. Her iki tesisin sahibi ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Her iki tesis de Kahramanmaraş’ın turizmi için çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca Serhan Bey de turizm konusunda çok büyük emek sarf ediyor ve ciddi projeleri var. İnşallah bu emeklerin sonunda Kahramanmaraş’ta turizm sektörü hak ettiği yeri bulur ve turizmde marka şehirlerden birisi olur. Protokollerimiz hayırlı-uğurlu olsun.”
Başkonuş Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz’da, turizmin gelişmesi adına büyük çaba verdiklerini ifade ederek, bu konularda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ni yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Erdoğanyılmaz, “Bugün Kahramanmaraş turizmi açısından çok önemli bir gün. İyi ki artık Turizm Fakültemiz var diyoruz ve bizim için önemli bir konu gerçeğe dönüştü. Aldığı sertifikalar ile Kahramanmaraş’ın dünyaya dönük yüzü olan 2 tesisi KİÜ Turizm Fakültesi ile protokol imzaladı. Bu protokol hem vizyonumuzun hem de bizim gelecekte kendimizi nasıl konumlandırdığımızın bir göstergesi. Burada başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Bakan olmak üzere Rektör Yardımcımız ve Turizm Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Burcu Erşahan hocama çok teşekkür ediyorum, Kahramanmaraş için iyi ki varlar. Biz de inşallah turizmde Kahramanmaraş’ı daha ileri götürmeye dönük projeleri imzalamaya gayret edeceğiz” diye konuştu. 
Orkis Palace Termal Hotel İmtiyaz Sahibi Ayşegül Kısakürek’de Rektör Bakan ve Rektör Yardımcısı Erşahan’a teşekkür ederek, protokolün hayırlı olması dileklerini iletti. Daha sonra konuklar ve Rektör Bakan, Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Erşahan ile akademisyenler, Kahramanmaraş’ta turizm alanında atılması gereken adımlar hususunda, istişarelerde bulundu.
 

Kaynak : PHA