Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, tüketicilerin bu bayramda seyahat edip etmeyecekleri ve seyahatlerini nasıl gerçekleştireceklerine ilişkin bir araştırma gerçekleştirdi. Haziran ayında 2500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçları, Kurban Bayramı tatilinde seyahat edeceklerin daha çok kendi otomobillerini kullanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bayram için en çok tercih edilen araç türü ise otomobiller.

Türkiye’nin önde gelen 2. el otomobil ilan platformu arabam.com’un gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarının detayları şöyle:

“Kurban Bayramı’nda seyahat etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların %74’ü “hayır” yanıtını verirken, katılımcıların %26’sı “evet” yanıtını verdi. Okulların da tatil olmasıyla birlikte büyük bir kesimin zaten memleketlerinde, yazlık evlerinde olduklarından dolayı “hayır” cevabının yüksek oranda olduğu söylenebilir.

 

Tatilciler seyahat için kendi araçlarını tercih ediyor

Araştırmaya katılan ve seyahat edeceğini söyleyen katılımcılara nasıl seyahat etmeyi düşündükleri sorulduğunda katılımcıların %80’i kendi aracıyla, %11’i otobüs veya uçak ile seyahat edeceğini söyledi. Katılımcıların %9’u araç kiralayacağını belirtti.

 

Seyahatte tüketicilerin tercihi otomobilden yana

arabam.com’un gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre katılımcılara seyahatlerinde ne tür araçları tercih ettikleri sorulduğunda katılımcıların %81’i otomobil cevabını verdi. SUV araçları tercih edenlerin oranı %15 olurken, tercihini arazi araçlarından yana kullananların oranı %2’de kaldı. Karavan diyenlerin oranı ise sadece %1 oldu.

 

Tüketiciler araç satın alırken az yakan modelleri tercih ediyor

Araştırmaya katılanlara araç satın alırken en çok önem verdiği detaylar sorulduğunda yanıtlayıcıların %28,4’ü az yakmasına önem verdiklerini söyledi.  Az yakmasının ardından katılımcıların en çok önem verdikleri seçenekler %17,1 ile aracın kilometresi, %15,8 ile performansı oldu. Bagaj/yaşam alanı genişliği ise %11,4 oldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı