Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Deniz Ticaret Odası (MTDO) Meclis Başkanı Jozef Atat, Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Genel Sekreteri Mesut Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Üniversitemiz Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Ayla Özer, Prof. Dr. Tuğba Yelken, Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Doç. Dr. Buğra Sarı ve Doç. Dr. Erhan Arslan, dekanlarımız, yüksekokul ve merkezlerimizin müdürleri, daire başkanlarımız, akademisyenlermizi ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından Devlet Konservatuvarımız öğretim üyeleri Doç. Çiğdem Sığırcı ve Doç. Mehmet Özkanoğlu gitar ve şan dinletisi gerçekleştirdi. Dinletinin ardından öğretim üyelerimize Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından çiçek takdim edildi.

"Bilginin ve Aklın Üssü Olan Üniversitemizi Bu Doğrultuda Geliştirmek İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz"

"Bugün çok değerli personelimiz ile sevgili öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası bilim dünyasına katkılarını ve dış paydaşlarımızın Üniversitemize olan desteklerini ödüllendirmek üzere bir aradayız." diyerek açılış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, "Bu anlamlı günde, bu büyük ve başarılı aile tablosunu birlikte görmek benim için bir gurur vesilesi. Konuşmama Atatürk’ün şu sözleriyle başlamak istiyorum: “Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır.” Mersin Üniversitesi olarak bizler de Atatürk’ün işaret ettiği bu ilim ordusunun önemli bir parçası olarak azimle ve kararlılıkla üretmeye devam ediyoruz. Bilginin ve aklın üssü olan Üniversitemizi bu doğrultuda geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Liyakatı esas alan ve başarıyı ödüllendiren bir üniversite kültürü yaratmanın temel amaçları arasında yer aldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, "Bu ailenin her bir bireyinin kendini değerli ve mutlu hissettiği bir çalışma ortamı oluşturmak temel hedefimiz. Ayrıca Üniversitemizi, sanayi ile buluşturmak ve tüm paydaşlarıyla ortak iş birliklerini geliştirmek için çabalarımızı da artırma gayretindeyiz. Mersin Üniversitesi olarak ülkemizin teknolojik altyapısını güçlendirmek, bilim ve sanayi alanlarında ilerlemek amacıyla atılan adımların her birinde ayak izimizin olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilen çalışma arkadaşlarımızı, başarılı öğrencilerimizi ve Üniversitemize önemli katkıları olan dış paydaşlarımızı taltif etmek için bir aradayız.” ifadelerini kullandı.

"Üniversitemiz, Kentimiz ve Bölgemiz İçin Bir Amiral Gemisi Haline Geldi."

Önemli bir motivasyon kaynağı olan bu törenin altyapısı uzun sürece yayılan hazırlıkların bir sonucu olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bu yıl öncelikle bir “Ödül ve Teşvik Komisyonu” oluşturduk. Söz konusu komisyon, iç ve dış paydaşlarımıza verilecek ödüllerin kapsamını ve içeriğini düzenledi. Komisyonumuzun oluşturduğu Ödül ve Teşvik Yönergesi ile 2023 özelinde ödül alacak kurum ve kişiler belirlendi. Bugün hem iç hem de dış paydaşlarımızın ödüllerini vereceğiz. Değerli çalışma arkadaşlarım ve sevgili öğrencilerim; Üniversitemiz sizlerin çalışmaları ile kentimizin ve bölgemizin adeta bir amiral gemisi haline geldi. Hep birlikte Üniversitemizi daha da iyi seviyelere taşıyacağız. Buna inancım tam. Bugün ödül alacak tüm öğrencilerimizi, öğretim elemanlarımızı, idari personelimizi ve  dış paydaşlarımızı en içten duygularımla kutluyorum. Uzun mesailer harcayarak “Ödül ve Teşvik Yönergesi”ni oluşturan Ödül ve Teşvik Komisyonumuz ile törende emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni başarı hikâyelerini ödüllendirdiğimiz bir sonraki törenimizde görüşmek dileğiyle." ifadelerini kullandı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Açış konuşmasının ardından Üniversiteye Katkı Ödülü'nün takdimine geçildi. Bu yılki Üniversiteye Katkı Ödülü’nü, Türkiye’nin en modern Denizcilik Fakültesi binasının inşasını tamamlayarak Üniversitemize ve şehrimize kazandıran Mersin Deniz Ticaret Odası aldı. Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine ödüllerini ve hediyesini Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar takdim etti.

Aldıkları ödül sonrası konuşan Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, tüm donanımlara sahip oldukça modern şekilde tasarlanan Denizcilik Fakültemizin yeni binasında sektöre hizmet edecek nitelikli mezunların çıkacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar nezdinde tüm Mersin Üniversitesi ailesine teşekkürlerini iletti.

Üniversiteye Katkı Ödülü’nün ardından, tören, Bilim Ödülü'nün takdimiyle devam etti. Sağlık Bilimleri alanında Prof. Dr. Selahattin Çayan ve Fen Bilimleri Alanı’nda ödül almaya hak kazanan Prof. Dr. Nadir Dizge ve Prof. Dr. Caner Özdemir’i ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar sundu.

Üniversite Tercih Ödülü’nü, gerçekleştirilen üniversiteye girişi sınavı sonrasında ilk 5000 öğrenci arasına giren ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni tercih eden öğrencimiz Emel Dağtekin kazandı. Emel Dağtekin, ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’ın elinden aldı.

Patent, Faydalı Model ve Tescil Ödülü’nü kazanan Eczacılık Fakültemizden Doç. Dr. Selda Doğan Çalhan, Güzel Sanatlar Fakültemizden Prof. Dr. İlhami İlhan, Mühendislik Fakültemizden Doç. Dr. Önder Albayrak, Doç. Dr. Hüseyin Mutlu, Doç. Dr. İskender Özkul ve Doç. Dr. Rükan Genç Altürk’e ise ödüllerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk verdi.

Törende TÜBİTAK ile diğer uluslararası ve ulusal bilimsel araştırma projelerinde yürütücü olarak yer alan öğretim elemanlarımıza ve uluslararası bilimsel dergilerde yayını bulunan öğretim elemanlarımıza da Bilimsel Faaliyetlere Teşvik Ödülü Üniversitemiz yönetimi ve dekanlarımız tarafından takdim edildi.

Son olarak; Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Teşvik Ödülü, Kurumun İşleyiş ve Faaliyetlerine Katkı Ödülü, Yılın Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik Tez Ödülü, Öğrenci Temsil Ödülü ve Aktif Öğrenci Topluluğu Ödülü sahiplerine de belgeleri takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ve fuaye alanında gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü