Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ‘Pazaryerleri uygulama yönetmeliği’ çerçevesinde ilçe sakini vatandaşların sağlıklı, nitelikli ve eksiksiz hizmet almasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, vatandaşları aldatmaya, mağdur etmeye yönelik girişimleri engellemek amacıyla, Akdeniz ilçe sınırlarında kurulan pazaryerlerinde, satıcıların kullandığı hassas terazileri, kilogram tartı ağırlıklarını ve fiyat etiketlerini kontrol etti. Ekipler, fiyat etiketi eksik olan tezgâh sahiplerini de etiketleri yerleştirmeleri noktasında uyardı. Pazar yerlerinin etrafının temizliğini de kontrol eden ekipler, hileli satışlarla haksız kazanç sağlayıp vatandaşların mağdur edilmemesi yönünde pazarcı esnafına ikazlarda bulundu. Zabıta ekiplerinin denetimine tanık olan vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etiketteki fiyat ile terazideki fiyatın uyuşup uyuşmadığı kontrol edildi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında denetimlerinin aralıksız süreceğini ifade etti. Sivaslıoğlu, “Denetimlerimizde özellikle fiyat etiketi olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bir de etiketteki fiyat ile terazideki fiyatın uyuşup uyuşmadığını denetliyoruz. Çünkü bize gelen şikayetlerin başında, örneğin ‘karpuzun etiketinde 10 lira yazıyorsa, terazide bu 11-12 lira yazılı’ şeklinde. Bugünkü denetimlerimizde ona çok dikkat ettik. Şu ana kadar bir olumsuzluğa rastlamadık, bu da bizleri memnun etti. Şu anda etiketsiz herhangi bir tezgahımız yok. Bölgemizde faaliyet gösteren semt pazarlarında denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Öte yandan Akdeniz sakinleri, tüketiciyi aldatıp haksız kazanç sağladığını düşündüğü esnafla ile ilgili olarak ’0324 3366583’ numaralı telefon üzerinden Akdeniz Zabıta Müdürlüğünü arayıp şikayetlerini iletebilecekleri bildirildi.