Mersin- Adana-Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği ve Kültür Vakfı Başkanı Hacı Sarıdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyetini ziyaret ederek Adıyaman'ın güzelliklerini anlattılar.

Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyet Başkanı A.Vahap Şehitoğlu, dernek ve vakıf üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, cemiyetin her zaman hemşeri dernekleri ve vakıflarıyla iyi ilişkiler içinde olduğunu ve internet gazetecileri olarak Mersin ve Mersin'de faaliyet gösteren hemşeri dernek ve vakıflarının çalışmalarını kamuoyuna duyurmaktan da mutlu olduklarını söyledi.

Dernek ve Vakıf Başkanı Hacı Sarıdoğan ise Adıyaman'ın kültürel ve doğal zenginlikleri hakkında bilgiler verdi. Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı'nın da yer aldığı Adıyaman'a yerli ve yabancı turistleri davet etti.

Adıyaman turizmine büyük önem verdiklerini belirten Sarıdoğan, "Deprem sonrası ilimizi ayağa kaldırmak için turizm potansiyelimizi kullanmak istiyoruz. Bu yıl turizm seferberliği başlatıyoruz. Lütfen herkes Adıyaman'a gelsin ve Dünyanın 8. Harikalarını görsünler" diye konuştu.

Sarıdoğan ayrıca, Mersin genelinde yaklaşık 250 bin Adıyamanlının yaşadığını ve hayırsever işadamlarıyla birlikte, hemşerilerine her türlü sosyal yardımda bulunduklarını da ifade etti.

Bu ziyaret, Mersin ve Adıyaman arasındaki güçlü bağları ve Adıyaman'ın turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.