Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, vatandaşlarla birebir çalışan personele yönelik olarak müşteri ilişkileri, hizmet kalitesi ve iletişim eğitimi, öfke kontrolü ve yönetimi eğitimleri düzenliyor. Eğitimler sayesinde MESKİ çalışanları, vatandaşlarla daha sağlıklı ve etkili bir iletişim bağı kuruyor.

MESKİ çalışanlarının abonelerle olan iletişim kalitesi artıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kaliteli hizmetlerine ara vermeden devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışanlarına yönelik düzenlediği eğitimlere yenilerini ekliyor. MESKİ, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı çalışanları ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Güvenlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde güvenlik olarak görev yapan çalışanlarına; müşteri ilişkileri, hizmet kalitesi ve iletişim eğitimi ile öfke kontrolü ve yönetimi eğitimleri düzenliyor. MESKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Gelişim Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitimlerle, vatandaşlarla birebir etkileşim kuran çalışanların; hem kurum içinde hem de vatandaşlarla olan iletişim kalitesinin artarak daha sağlıklı ilişkiler kurması amaçlanıyor.

 

MESKİ’nin eğitimlerinde iletişimden stres kontrolüne kadar birçok konu ele alınıyor

MESKİ’nin müşteri İlişkileri, hizmet kalitesi ve iletişim eğitiminde çalışanlara; iletişimin temel unsurları, algı ve algı yönetimi, müşteri kavramı ve hizmet kalitesi, etkin dinleme, empati, geri bildirim ve davranış tipleri hakkında bir çok konuda bilgiler veriliyor. Abonelerin özen gösterilmesi gereken müşteriler olarak değerlendirildiği eğitimde, konu bir bütün olarak ‘Müşteri ilişkileri yönetimi’ başlığında ele alınıyor.

 

Öfke kontrolü ve yönetimi eğitimlerinde ise çalışanların; öfke duygusunu tanımaları, öfke ile ilgili tutumlarını fark etmeleri ve yanlış bilinenleri netleştirmeleri gibi konuları benimsemeleri hedefleniyor. Eğitimde; öfke ile başa çıkmak için yapılması gerekenler, kişinin kendisini nasıl sakinleştirebileceği, öfkesini sağlıklı ve yapıcı bir şekilde nasıl dışa vurabileceği, stres kavramı ve başa çıkma yöntemleri örneklerle aktarılıyor.

 

Eğitimler sonunda çalışanların iletişim becerileri ve empati duyguları gelişiyor

MESKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Şükrü Ayçiçek; “Hizmet kalitesi, iletişim ve öfke kontrol eğitimlerimizin temel amacı vatandaşlarımızla bire bir ilişki kuran, iletişimde bulunan çalışanlarımızın bu becerilerini yükseltmektir. Özellikle abone çalışanlarımıza ve güvenlik görevlilerine bu eğitimler yoğun olarak verilmiştir. Söz konusu eğitimlerin sonuçlarını sahada rahatlıkla görebilmekteyiz. Çalışanlarımızın bu eğitimin sonucunda iletişim becerileri ve empati duyguları yükselmiş daha verimli hizmet vermeye başladıklarını görülmüştür. Söz konusu eğitimleri, konuları pekiştirmek amacıyla, artırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Kurumumuz adına bu eğitimler son derece güzel sonuçlar almıştır” ifadelerini kullandı.

 

Abone Operatörü olarak görev yapan Melis Şener, eğitimlerden memnun kaldığını belirterek; “Aldığımız eğitimde stres ve öfke kontrolü hakkında bilgiler verildi. Aldığımız eğitim sayesinde daha kaliteli hizmet veriyoruz” dedi. Abone İşleri Operatörü Gökçer Gülgen ise eğitimlerin kendilerine ve kuruma katkı sunduğunu vurgulayarak; “Almış olduğumuz eğitimlerle vatandaşlarımıza doğru bir iletişim ile kaliteli bir hizmet vermeye başladık” diye konuştu.