Mezitli ve bölge yaşayanlarının dört gözle beklediği  ve bu yıl 11.si yapılacak olan Soli Güneş Festivalinin, Antik sütun içinde düzenlenen Lansmanla, gonguna vuruldu. Başkan Tarhan, tören sonlarına doğru rahatsızlanarak alandan ayrıldı.

Başkan Neşet Tarhan,  Festival Tanıtım töreninde katılan davetlilere bir konuşma yaptı. Mezitli'ye göç açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti.

Soli Harabeleri arasından doğan güneş'e benzetilen Mezitli ilçesinde 2008 Yılında 122 bin olan nüfus 2022 yılında 220 bin'e ulaştığı, 2023 rakamları henüz belirlenmez iken; Mezitli Belediye Başkanının, 80 bin Suriyeliye ilaveten 150 bin depremzedenin daha ilçede barındırıldığını duyurdu. Tarhan, Suriyelilerin, günü geldiğinde kendi memleketlerine dönmesinden yana olduğunun da altını çizdi.

Mezitli'ye göç açıklamasıyla güne damga vuran Başkan Tarhan, konuşmasının ardından davetlilerin bulunduğu masaları tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Başkan Tarhan bu ara bulunduğu davetli masasının birinde fenalaştı. Getirilen sandalyeye oturan Tarhan daha sonra eşi Sembol tarafından arabaya kadar yürütüldü. Tarhan makam aracıyla tören alanından ayrıldı...

23-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, birer gün arayla Motive, Haluk Levent ve Simge konserler verecek..