Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi sezona fırtına gibi başladı .
Bu sezon takımı baştan aşağıya yenileyen ve Başantrenor Semih Soğuksu ile yoluna devam eden Carettalar ligin iki karşılaşmasında ortaya koyduğu oyun temposu ve kadro kalitesi ile şampiyonluk için umut verdi. Sezonun ilk karşılaşmasında kendi sahasinda Ankaragücü’nü misafir eden Carettalar bu maçı 109-87 galip bitirerek hem lige hazır olduğunu kanıtladı , hem de rakiplerine gözdağı verdi.Haftasonu sezonun ilk deplasman maçına çıkan temsilcimiz güçlü rakibi Konyaspor’u da dize getirmeyi başardı Maçı deplasmanda olmasına rağmen dört periyotta da domine eden Carettalar sahadan 72-95 galip ayrılarak ligin zirvesine yerleşti.

Yeni transferler tam not aldı.

Geçtiğimiz sezon playoflarda şampiyonluk şansını kaybeden MSK bu sezon işi sıkı tutuyor. Sezona mütevazı bir bütçeyle girmesine rağmen önemli isimleri kadrosuna katan Carettalar ilk iki haftada spor otoritelerinden ve taraftarlardan tam not aldı. Bu sezon takımı baştan aşağıya yenileyen MSK da Garrett Timothy Sim iki maçta 45 sayıya ulaşarak ne kadar doğru bir transfer olduğunu da kanıtlamış oldu . Sim dışında Türk oyuncular Gökhan Yazıcıoğlu, Hazer Avcı, Alp Karahan ve Yiğitcan Turna da skoru etkileyen bir performans sergileyerek ön plana çıktı.
Takıma çok kısa bir süre önce katılan dev pivot Ziga Dimec ise Konya maçında 19 dakika sahada kalarak 9 sayıya imza attı ve lige iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Soğuksu ” Mersin’in gururu olacağız “

Sezona kayıpsız başlayan MSK’nın Başantrenorü Semih Soğuksu alınan galibiyetlerden oldukça memnun. Sezon öncesi İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Soğuksu , ” Bir kulübün başarısı aile olabilmekle başlar. Biz yönetimimiz, teknik heyetimiz ve sporcularımızla bir aile atmosferinde çalışıyoruz. Sporcularımızın hem kente hemde birbirine kısa sürede kaynaşması salona her iki maçta da yansıdı. Özellikle Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in bizlerle
olan diplomasisi ve yakınlığı , karşılaşmalarda bizleri yalnız bırakmaması bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı. Geçtiğimiz sezonda benzer bir atmosferde olmamıza rağmen son düzlükte yaşadığınız şanssızlıklar, hatalar bizleri hedefimizden alıkoydu. Fakat bu sezon yenilenmiş kadromuz ile farklı bir hava yakalayıp hakettiğimiz şampiyonluğa ulaşmayı istiyoruz.Her iki maç gösterdi ki bunu başaracak güç ve vizyondayiz.Eksiklerimizi giderdikten ve transferlerimiz tam anlamıyla takım uyumunu yakaladıktan sonra taraftarlarımıza seyrine doyum olmayacak bir takım izleteceğiz, Mersin’in gururu olacağız” dedi .

Başkan Üstündağ “Şampiyonluğun en büyük adayıyız”

MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ da takımın almış olduğu iki galibiyetle lige iyi bir başlangıç yaptığını ve camiayı mutlu ettiklerini söyledi. Üstündağ, ” Geçtiğimiz sezon play-off’larda kaybettiğimiz şampiyonluğu bu sezon yakalamak istiyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’in bize sunduğu imkanlar çerçevesinde çok iyi bir kadro oluşturduk. İsabetli transferler yaptık. Adeta bir kolej havasında bir takım oluşturduk. En az idari ve teknik hatayla süreci yönettiğimiz takdirde bu sezon bu ligin en iddialı şampiyonluk adayıyız. Bu kentin basketbol kültürüne çok şey kattığımizi düşünüyorum. Katamadığımız tek şey yani tek eksiğimiz kupamız. Onu da bu sezon müzemize götüreceğiz. ” şeklinde konuştu.