ALARK… Bağlı ortaklık Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından, Kazakistan Cumhuriyeti'nin Çimkent şehrinde tarım ve seracılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 23.000.000,00 KZT (yirmi üç milyon Kazakistan Tengesi) sermayeli bir sınırlı sorumlu şirketin kurulmasına karar verildiği daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.                                                                                                                                    Söz konusu şirket, "TOO ALSERA KZ" unvanı ile kurulmuş olup 28.12.2023 tarihinde Kazakistan Cumhuriyeti'nin Çimkent şehrinde tescil edilmiştir.

ANELE… Şirketin hisselerinin tamamına sahip olduğu İngiltere'de mukim bağlı ortaklığımız Anel Engineering & Contracting Ltd. şirketinin, İngiltere'de mukim Shotton Mill Ltd. (projenin ana işvereni) tarafından ihale edilen Shotton Kağıt İşleme Fabrikası Projesi Mekanik ve Elektrik işleri (MEP) ile ilgili birim fiyat teklifi işveren tarafından uygun bulunmuş ve projeye ilişkin niyet mektubu (Letter of Intent- "LOI") imzalanarak tarafımıza iletilmiştir. Bahse konu LOI tarafımızca da imza edilerek kabul edilmiştir.                                                     Projenin iki aşamalı olarak yürütülmesi kararlaştırılmıştır.                                                                                      1-LOI'nin imzalanmasıyla birlikte sözleşme görüşmelerine başlanması ve bu görüşmelerin 2 ay içinde tamamlanması planlanmıştır. Bu süre, işveren opsiyonunda en fazla 1 ay daha uzatılabilecektir. Birinci aşama LOI kapsamında mobilizasyon ve proje çalışmalarına başlanacaktır.                                                                     2-Sözleşmenin taraflar arasında imzalanması halinde başlayacak ikinci aşamada öngörülen inşaat süresi, LOI tarihinden itibaren toplamda 18 ay olacaktır. Taraflar arasında mutabık kalınan proje bedeli 154.000.000 GBP (154 milyon İngiliz Sterlini)'dir.

ARDYZ… Şirket, Bilgi Teknolojileri Destek Hizmet Alımı işi kapsamında "T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları bünyesinde devam eden e-Devlet hizmetleri kapsamında, ihtiyaç duyulan yazılım projelerinin hayata geçirilmesi, mevcut yazılımların güncel teknolojilerle yeniden geliştirilmesi, ilgili yazılımların donanım, network, yardım masası, iletişim merkezi ve siber güvenlik altyapısının kurulması ve işletilmesi" projesini gerçekleştirmek için 419 bilişim personel istihdamıyla 1 yıllığına TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. ile 28.12.2023 tarihinde sözleşme imzalamıştır.

ARDYZ… Şirketin Özbekistan'da yer alan %100 bağlı ortaklığı ARDTECH INFORMATICS, Özbekistan Cumhuriyeti'nin, Semerkant bölgesinde yer alan Istihan şehrinde 3 kavşak noktasında kırmızı ışık ihlal tespit sistemi ve 1 noktada hız ihlal tespit sisteminin (EDS) kurulması ve gelir paylaşımı modeli ile işletilmesi işini, ARPANET Limited firmasından, 28.12.2023 tarihinde imzalanan sözleşme ile devralmıştır.

BFREN… Şirket Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile şirketimiz pay sahiplerinden Robert Bosch GMBH tarafından Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne elektrikli fren sistemleri tedarik edilmesi hususunda bir ön mutabakat oluşturulduğu ve bu projeye ilişkin hat yatırım tutarlarının netleşmesi akabinde teşvik belgesi başvurusu yapılarak Yatırım Teşvik Belgesi alındığı daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu kapsamda tamamlanmış olan üretim hattı 2023 yılı içerisinde kullanıma hazır hale gelmiştir. Daha önce kamuoyu ile paylaşılan üretim planı öngörüsüne uygun olarak 2023 yılı içerisinde önseri olarak ilk siparişler Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne sevk edilmiş olup, 2024 yılı içerisinde Ford Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin üretim planına uyumlu olarak ürünlerin seri üretimine devam edilecektir.

GLCVY… 21.12.2023 Tarihinde yapmış oldukları Özel Durum Açıklamasında, İş Faktoring A.Ş.'nin 20.12.2023 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında toplam 7,6 milyon TL anaparaya sahip ticari portföyün ihalesini şirketin kazandığı duyurulmuştu. Bu ihaleye konu alacakların devir ve temlik işlemleri 28.12.2023 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.

HATSN… Halka Arz Dokümanlarında ve Fiyat Tespit Raporunda daha önce belirtilmiş olan, 10.10.2023 tarihli Özel Durum Açıklaması ile malzeme tedariğini gerçekleştirilen, 2 adet Yüzer Elektrik Santrali için 27.12.2023 tarihinde sac kesimi gerçekleştirilerek projelere fiili olarak başlanmıştır.                                                     Projelerin 2025 yılı sonuna kadar devam etmesi öngörülmektedir.

KARSN… Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı "Kurumsal Yönetim Tebliği"nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesi çerçevesinde;                                                                                            -2023 yılında, Şirket ile hisselerinin tamamı Şirkete ait olan Karsan Europe SRL arasında yapılması planlanan satış işlemlerinin 2022 yılı finansal tablolarında yer alan hasılat tutarına,                                                         -2023 yılında, hisselerinin tamamı Şirkete ait olan Karsan Europe SRL ile hisselerinin %50'si Şirkete ait olan Hervouet Corporate Industry SAS arasında yapılması planlanan satış işlemlerinin 2022 yılı finansal tablolarında yer alan hasılat tutarına olan oranının %10'dan fazla bir orana ulaşması ve/veya ulaşacağının öngörülmesi nedeniyle bu raporun hazırlanmasına ve sonuç bölümünün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmasına karar verilmiştir. 2023 Yılı Öngörülen Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri Raporu Sonuç Bölümü Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) II-17.1 sayılı "Kurumsal Yönetim Tebliği"nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesi çerçevesinde;                                                                                                     -2023 yılında, Şirket ile Karsan Europe SRL, ve Karsan Europe SRL ile Hervouet Corporate Industry SAS arasında yapılan satış işlemlerinin kamuya açıklanan 2022 yılı finansal tablolarında yer alan hasılat tutarına olan oranının %10'undan fazla bir orana ulaşması/ulaşacağı öngörüsü nedeniyle, bu Rapor'da Şirketin finansal tablolarında tam konsolidasyon kapsamında olan söz konusu Şirketler arasında yapılmakta olan veya yapılması planlanan işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğuna ilişkin bilgi sunulmuştur.

KTSKR… Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş. ‘ne ait 437 Ada 18 Parsel sınırları içinde üretim tesisi olarak kurulu , 4365,45 kWp /3600 kWe gücündeki KÜTAHYA ŞEKER FABRİKASI GES Elektrik Santrali Tesisleri , Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün kabulü ile 28.12.2023 tarihinde devreye alınarak , elektrik üretimine başlamıştır.

PEKGY… Yönetim Kurulu’nun bugün tarihli toplantısında;                                                                      Almanya'da kurulu, 8.025.000 Euro sermayeli ve paylarının %100'ü şirkete ait Nordstern Düsseldorf GmbH unvanlı şirketin sermayesini temsil eden payların %40'ına tekabül eden 3.210.000 adetinin toplam 20.000.000 Euro bedel ile EnFa Investment GMBH (%20) ve Date Investment GMBH (%20) şirketlerine satılmasına karar verilmiştir.

Söz konusu satış anlaşmasına istinaden, satış bedeli 4 ay içinde tahsil edilecek olup, şirketin mevcut borçları PEKGY şirket sorumluluğundadır. Ayrıca, Şirket bünyesinde geliştirilmekte olan, Norstern Projesi ruhsat alımına kadar yapılacak masraflar şirketimiz tarafından karşılanacaktır

PGSUS… Şirketin %49,40 oranında pay sahibi olduğu ve Şirketin filo planlaması çerçevesinde gelişen eğitim ihtiyaçları dikkate alınarak 2010 ila 2023 yılları arasında Şirketin Boeing 737 simülatör ile uçuş eğitimi alanında hizmet aldığı Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi A.Ş.'nin (PUEM) Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin oybirliğiyle PUEM'in tasfiyesine karar verilmiştir. Tasfiye süreci yasal düzenlemelere uygun olarak yürütülecektir.

PLTUR… Daha önce kesinleşen ihale kararını bildirdiğimiz 2023/1506161 ihale kayıt numaralı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve İstanbul Defterdarlığı tarafından yapılan 2024 Yılı 43 iş günü (ANADOLU) Personel Taşıması ihalesi işi ile ihale mevzuatı kapsamında 17.820.077,20 TL bedel üzerinden sözleşme imzalanmıştır. İşin başlama tarihi 02.01.2024'tür.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı