Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, merhum Sani Konukoğlu ve Konukoğlu Ailesinin Gaziantep'in sanayileşmesine büyük katkılar sunduğunu vurgulayarak, "Gaziantep'in önde gelen sanayicileri, sadece şehirde istihdam sağlamakla kalmayıp, elde ettikleri gelirle memleketin çocukları için yatırımlar yapıyor. Spor şehri Gaziantep'te SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, güzel bir spor lisesi ve tesis kazandırdı. Ailenin Gaziantepspor'un Süper Lig'e çıkmasındaki büyük emeği oldu. Hepimizin bir başarı hikayesi var, Sani Konukoğlu'ndan 'İşin hilesi dürüstlüktür' ilkesini öğrendim. Kendisiyle çalıştığımız 15 yıl boyunca bize çok şey kattı. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu ise yaptığı konuşmada, Gazi Oyunları'nın gençlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "İnsan yaşamında sporun önemli bir yeri var. Gençlerimiz, yaşam için kritik olan sporu bırakmamalı. Bu organizasyona emek veren herkese teşekkür ediyor, mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum." dedi.

Toplam 10 milyon TL bütçeli ve 1 milyon TL ödüllü olan 2. Gazi Oyunları'nda 26 spor tesisi ve 20 branşta gerçekleşen yarışlara birçok sporcu katıldı. Gazi Oyunları'nın 1'incisi Galatasaray Başkanı merhum Mustafa Cengiz anısına düzenlenmişti.

Sani Konukoğlu, Gaziantep'in sanayi ve tekstil sektöründeki öncü isimlerinden biri olarak, 1929 yılında doğmuş ve 1994 yılında vefat etmiştir. Gaziantep ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan Konukoğlu'nun adı, SANKO Holding ile özdeşleşmiştir.

Kaynak : PHA