CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halkın ve şehrin birlik olmasının, huzurlu olmasının her şeyden önemli olduğunu belirterek “Hepimiz bir kimlik taşıyoruz. Türk bayrağı ve Mustafa Kemal. Bizi birleştiren ortak nokta bu. Bizim için gerisi teferruat. Bayrak bizim bayrağımız. Vatan bizim vatanımız, hepimizin vatanı. Mustafa Kemal bizim liderimiz. Hepimizin Atatürk’ü. Bir siyasetçi olarak insanların dili, kimliği, milliyeti, dini, imanı, itikadi, kılık kıyafeti, yaşam biçimi üzerinden siyaset yapmayı insanlık suçu olarak görüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye ve Mersinden Kadın Kooperatifi işbirliğiyle Darısekisiköyünde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Seçer, “Aşure bakliyat içerir, şeker içerir. İçinde kuru üzüm var, ceviz var, nar var.  Neye benziyor? Mersin’e. Mersin de Türkiye’nin özeti. Bu çeşitlilik bir arada ahenkle olursa kentin lezzeti farklı olur. Kent yaşanabilir kent olur. Paranız olsun, servetiniz olsun, huzurunuz yoksa neyleyim o zenginliği, neyleyim o serveti? Kentte huzurun olması her şeyin üzerinde. Biz yol yaparız. Koca koca, güzel binalar da yaparız. Ama vatandaşın huzuru yoksa, acısı varsa dindiremiyorsak, öfkesi varsa yatıştıramıyorsak, huzursuzluğu varsa mutluluğa çeviremiyorsak o yolun da o binanın da kıymeti harbiyesi yok. İşte bir arada olmanın zenginliği hepimizin mutlu olması, huzurlu olması” dedi.

“SİYASETÇİLER AĞZINDAN ÇIKANI DUYACAK”

Şehrin bir arada olmasıyla sorunların üstesinden geleceğine işaret eden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası Yörük kültürü. Ovaya inerseniz farklı, Tarsus’a giderseniz farklı kültür. Türkiye gibi. Şu zenginliğe bakın. Hepimiz bir kimlik taşıyoruz. Burada ne var, Türk bayrağı ve Mustafa Kemal. Bizi birleştiren ortak nokta bu. Bizim için gerisi teferruat. Vatan bizim bayrağımız. Vatan bizim vatanımız, hepimizin vatanı. Mustafa Kemal bizim liderimiz. Hepimizin Atatürk’ü. Bir siyasetçi olarak insanların dili, kimliği, milliyeti, dini, imanı, itikadi, kılık kıyafeti, yaşam biçimi üzerinden siyaset yapmayı insanlık suçu olarak görüyorum. Siyasete bunu sokanları da kınıyorum. Daha dostça konuşacağız. Siyasetçiler ağızlarından çıkanı duyacak, bu kenti birleştireceğiz.”