Şehitkamil Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şubesi arasında, her türlü afet acil duruma hazırlık ve müdahale kapasitesinin arttırılması kapsamında, malzeme desteği ile Şehitkamil Belediyesi personellerinden oluşan arama kurtarma ekibinin oluşturulmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Dülük Tabiat Parkı’nda gerçekleşen protokol törenine; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İHH Gaziantep Şube Başkanı Murat Şahin, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan ve İHH gönüllüleri katıldılar. İmzalanan protokol ile birlikte, Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkı içerisinde, İHH’nın arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek amacıyla iki adet konteyner depo tahsis edilip, her türlü arama kurtarmada kullanılmak üzere de malzeme desteği sağlanacak. Bunun yanında İHH iş birliğiyle Şehitkamil Belediyesi personellerinden oluşan arama kurtarma ekibi de oluşturulacak.

“Ekipman Noktasındaki Desteğimizi Sürdüreceğiz”

Protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Asrın felaketinin yıldönümündeyiz. Allah, böyle bir felaketi ne ülkemize ne insanlığa bir daha yaşatmasın diye dua ediyoruz. Ben öncelikle İHH Başkanımızın şahsında tüm üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten Ayşe Polat Sitesi de ilk gittiğimde karşılaştığım İHH’dan kardeşlerimizdi. Onların başlattığı faaliyetle birlikte diğer taraflardan gelen yardım kuruluşları ile birlikte, o gün el ele verdik, gönül gönüle verdik, bu enkazın altından kardeşlerimizi çıkartmaya çalıştık. Sağ olsunlar İHH ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi olarak da resmen kuruluşunu daha sonraya bıraktığımız ama kardeşlik hukuku içerisinde eğitici eğitimlerinin verilmesi noktasında çok büyük destek aldık. Şu ana kadar vermiş oldukları eğitimler sayesinde, belirli sayıda eğitmenimiz görev alıyor. Amacımız, bunu daha yaygın hale getirmek. Özellikle kamuda görev yapan tüm memur kardeşlerimizin, nasıl ilk yardımda belirli düzeyde eğitim almış olması gerekiyorsa, özellikle arama kurtarmada da bu noktada daha fazla eğitim alınmasını destek sağlamak istiyoruz. Bu da imkanlarla doğru orantılı. Fiziki şartlar ve ekipmanlarla doğru orantılı. Bu işin üstadı olarak emek vermiş ve akredite olmuş Gaziantep'teki kuruluşların başında gelen İHH'dan biz kendi ekibimizle birlikte eğitim aldık. Biz de bundan sonra eğitici eğitimlerini devam ettireceğiz. Bu deprem bölgesinde olmamız münasebetiyle bunun ciddiyetini devam ettirmek ve buradan kopmadan tabana yayabilmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben vermiş oldukları destek için İHH Başkanın şahsında tüm ekibe yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem fiziki şartları hem de ekipman noktasındaki desteğimizi sürdüreceğiz. Diğer taraftan da Şehitkamil Belediyesi olarak arama kurtarma ekibini de tesis etmiş olacağız. Ben depremde hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“Bundan Sonraki Çalışmalarımızı da Birlikte Yapacağız”

İHH Gaziantep Şube Başkanı Murat Şahin ise imzalanan protokole ilişkin şunları kaydetti: “İHH ekibi olarak her zaman yanımızda bizimle birlikte olan Şehitkamil Belediyesi'ne, çalışanlarına, Başkanım nezdinde teşekkür ediyoruz. 6 Şubat depremi bize şunu gösterdi ki, Türkiye'de arama kurtarmayla ilgili eleman eksiğimiz var. Dünyanın 4 bir tarafından arama kurtarma ekipleri gelseydi bile biz bu çalışmalarda yine eksik kalacaktık, bu çalışmaları yürütemeyecektik. 6 Şubat'ta aynı gün öğle vaktinde yanımıza gelen, bize destek veren Rıdvan Başkanımla orada kararımızı verdik. Şehitkamil Belediyesi personellerinden arama kurtarma ekipleri oluşturuldu. Fiziki şartlarımızın eksikliği, aslında tüm dünyada olması gereken böyle prefabrik yapıların içerisinde arama kurtarma malzemelerinin olduğu, operasyona giderken daha hızlı hareket edebileceği bir yapı lazımdı. Bu konuda da Şehitkamil Belediyesi bize destek verdi. Allah razı olsun, onlarla birlikte bu çalışmayı yürüttük. Bundan sonra da Rabbim ülkemize ve dünyanın hiçbir tarafında böyle felaketler yaşatmasın. Böyle bir felaket olduğunda da hazırız. Bunun için çalışmalarımızı yapıyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonraki çalışmalarımızı da birlikte yapacağız. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum”

Kaynak : PHA