SON GELİŞME
--:--:--

Serra Bucak’tan Taşağıl Köyü’ne Anlamlı Ziyaret: “Su ve Yol Sorunu Vatan Meselesidir”

Bağlantı kopyalandı!
Serra Bucak’tan Taşağıl Köyü’ne Anlamlı Ziyaret: “Su ve Yol Sorunu Vatan Meselesidir”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Dicle ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi’ni ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını yerinde dinledi. “Timsah kalyon” ilgisi ve kültürel mirasa sahip çıkma mesajı dikkat çekti.

Taşağıl’da Yoğun İlgi: “Sorunları Not Ettik, Çözüm İçin Geliyoruz”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, kırsal bölgelere yönelik saha ziyaretleri kapsamında Dicle ilçesine bağlı Taşağıl Köyü’ne çıkarma yaptı. 1993 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan ve yıllar sonra yeniden yaşamın başladığı köyde, altyapı, yol ve su sorunları yerinde incelendi.

Köy halkıyla sıcak diyaloglar kuran Bucak, birebir görüşmelerde yurttaşların taleplerini dinledi. “Sorunları yerinde görmek ve çözümü birlikte inşa etmek için buradayız” diyen Bucak, çözüm odaklı bir yerel yönetim anlayışını vurguladı.

“Timsah Kalyon” Hayranlığı ve Kültürel Vurgu

Ziyaretin en dikkat çeken anı ise Başkan Bucak’ın köyde gördüğü ve halk arasında “timsah kalyon” olarak adlandırılan ilginç bir yapıya duyduğu hayranlık oldu. Bucak’ın ilgisi, köy kültürüne ve halkın yaratıcılığına verdiği önemin de bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Başkan Bucak bu durumu, “Yalnızca altyapı değil, kültürel değerler de korunmalı. Timsah kalyon gibi simgeler, halkın belleğini yansıtır” sözleriyle ifade etti.

Zığırpey Kanyonu ve Bin Yıllık Bıttım Ağacı da Ziyaret Edildi

Taşağıl Mahallesi ziyareti sonrasında, bölgenin doğal miraslarından biri olan Zığırpey Kanyonu ve yaklaşık bin yıllık Bıttım (Menengiç) ağacı da Eş Başkan Bucak’ın durağı oldu. Bucak, bu doğal ve kültürel mirasın korunması gerektiğine vurgu yaptı.

DEM Parti Heyeti de Ziyarete Katıldı

Ziyarete, DEM Parti İl Eş Başkanı Gülşen Özer, Dicle Belediyesi Eş Başkanları Aysel Baran ve Haci Akengin, Ergani Belediyesi Eş Başkanı Birsen Azak Bayar ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. Ortak mesaj, “Yerinden yönetimle, halkın doğrudan katıldığı bir belediyecilik modeli” oldu.

Benzer Haberler
Uzman doktordan Smile Lazer açıklaması: Yeni nesil lazer yöntemi nasıl uygulanıyor?
Uzman doktordan Smile Lazer açıklaması: Yeni nesil lazer yöntemi nasıl uygulanıyor?
Anamur’da Feci Kaza: İşçi Servisi Uçuruma Yuvarlandı, 3 Ölü 11 Yaralı
Anamur’da Feci Kaza: İşçi Servisi Uçuruma Yuvarlandı, 3 Ölü 11 Yaralı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü Gözaltında
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü Gözaltında
Dubai’de Mimari Devrim: Meraas’tan 2026’ya Damga Vuracak Dev Proje
Dubai’de Mimari Devrim: Meraas’tan 2026’ya Damga Vuracak Dev Proje
Mersin’de Dev Gemiye 13 Milyon TL Ceza
Mersin’de Dev Gemiye 13 Milyon TL Ceza
Suwen’in İstihdam Modeli Ekonomide Kadın Gücünü Büyütüyor
Suwen’in İstihdam Modeli Ekonomide Kadın Gücünü Büyütüyor
Mersin Haber Ajans - Kent Gündemi
Mersin Haber Ajansı

Reklam & İş birliği : info@mersinhaberajans.com

Copyright © 2013 - 2025 Tüm hakları Mersin Haber Ajans 'da saklıdır.