Akdeniz’e talip olan Özturan: Hizmete hazırız


AK Parti Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Şahin Özturan, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti’ni (MEİGDER) ziyaret ederek internet medyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Özturan buluşmada, “Her zaman elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz” diyerek Akdeniz’e hizmete her zaman hazır olduğunu söyledi. 

Ziyarette Özturan’ı MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı.  Oldukça samimi geçen ziyarette konuşan Başkan Şehitoğlu, “Zafer Başkan, gerçekten çok samimi ve candan bir arkadaşımız. Bugüne kadar en ufak bir olumsuzluk yaşamadık. Mütevazi görüntüsü, içtenliğiyle bilinen bir kişiliğe sahip. Parti ayrımı yapmaksızın böyle değerli insanlara ihtiyacımız var. Keşke bütün partilerin adayları bu anlayışa sahip olsa. Mersin'e özellikle Akdeniz ilçesine güzel hizmetler getireceğine inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 


“COĞRAFYA KADERDİR”
Zafer Şahin Özturan da Mersin'de uzun yıllardır süregelen güzel diyaloglarının olduğunu vurgulayarak, "Mersin'de doğup büyüdüm. Coğrafya kaderdir, ve benim kaderim Mersin. Burada çocukluğumdan iş hayatıma kadar birçok anım var. Akdeniz ilçesi, Türkiye'nin küçük bir özeti gibidir; farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, barışın, sevginin hakim olduğu bir yerdir. Burada yaşamanın mutluluğunu her zaman hissettim" dedi.
“AKDENİZ’İN ÖNÜ ÇOK AÇIK”
Turan, Mersin'in ticaretin ve ekonominin yoğun olduğu bir bölge olma potansiyeline vurgu yaparak, “Akdeniz, Mersin'in Türkiye'nin mozaiki aslında. Akdeniz'in de şöyle bir özelliği var: Gündüz nüfusu 1 milyon olan, şehrin aslında bütün yükünü alan bir ilçe. İnsanların doyduğu, ticaretinin ağırlıklı olduğu yer, aslında burası. Limanı, hali, organize sanayi bölgeleri ile Türkiye'nin ticaretin ve ekonominin en yoğun olduğu yer olacak. Burası önü çok açık olan bir ilçe” şeklinde konuşu. 


“AKDENİZ’E VE MERSİN’E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”
“Biz de partimizin kurulduğu günden beri Mersin'de Gençlik Kolları Başkanlığımız, İlçe Başkanlığımız, Belediye Başkan Yardımcılığımız, Mecliste Parti Grup Sözcülüğümüz, 5 yıldan beri yerelde de bir tecrübemiz oluştu” diyerek konuşmasını sürdüren Özturan, şunları kaydetti: “Mersin’i seviyoruz, Akdeniz’i seviyoruz ve ilçemize hizmet etmek istiyoruz. Zaten mali müşavirim, işletme finans üzerine Mersin'imizde eğitimimizi gördük. Ticari hayattayız, sosyal hayattayız, siyasetin içindeyiz burada birçok sivil toplum kuruluşlarında biz de görev alıyoruz. Şehirde faydamızın olabileceği ne varsa her zaman elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Siyaset, hizmet etmek için her zaman çok önemli bir araç. O hizmeti yaptığın işte de bunun çok manevi bir hazzını alıyorsunuz. Akdeniz’de 65 mahallenin her tarafına gittik, geldik, insanlarla hasbihal ettik. İnsanların düşüncesi, fikri her ne olursa olsun, hep saygı duyduk. Çünkü burası böyle bir yer. Şunu şiar edindik: İnsanların değerlerine nasıl sahip çıkabiliriz? Oradaki vatandaşlarımızın taleplerini, sıkıntılarını nasıl çözebiliriz? Hep onun içerisinde olduk."


 CANLI YAYINDA SORULARI CEVAPLADI
Ziyaret, gazetecilerin Özturan'a sorular yöneltmesi ve karşılıklı fikir alışverişiyle devam etti. Toplantının ardından Özturan, Sonses.tv’de canlı yayına çıkarak Hatice Yardım’ın sorularını da cevapladı. Program oldukça ilgi gördü.