Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Araştırmaları ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırma Merkezi projelerine devam ediyor. Kent tarihi ve kültürünün tanıtımı ile kent yaşamına dair pratik ve teorik bilgi birikiminin güncellenmesi, özgün makalelerle desteklenerek yerel yönetim uygulamaların istifadesine sunulmasını hedefleyen “Şura Akademi Kent Araştırmaları Dergisi”, spor temalı üçüncü sayısını yayınladı. Şura Akademi dergisinin üçüncü sayısı, kentsel yaşam kalitesi standartlarının iyileştirilmesine yönelik uygulanabilir, sürdürülebilir model projelere kaynak olacak ve ortak akıl içerikleri destekleyen bilimsel bir yayın niteliği taşıyor. Dergi ilk sayısında turizm, ikinci sayısında ise akıllı şehirler temalarıyla hazırlanmıştı.

 

ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARI

Şura Akademi Dergisi ‘Spor’ temalı üçüncü sayısında Prof. Dr. Hakan Sunay, kamu spor yatırımları ve özel spor işletmelerine değiniyor. Prof. Dr. Betül Bayazıt ise hareket ve oyun temelli uygulamaların çocukların fiziksel ve motor gelişimindeki önemini ele alırken, Doç. Dr. Arif Çetin de çalışmasında kent markalaşmasında spor etkinliklerinin rolünü konu ediniyor.

 

BİLGİLENDİRİCİ MAKELELER

Dr. Eyüp Uzuner’in e-spor ekosistemi ve kente katabileceği değerleri değerlendirdiği dergide, yerel yönetimlerde spor yoluyla sürdürülebilir kalkınma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor başlıklı makalelerde Prof. Dr. Hakan Sunay ve Dr. Eda Adatepe somut bir miras bırakabilme noktasında bu çalışmanın önemine değiniyor. Uzm. Tahir Tarım ve Prof. Dr. Levent Atalı ise Kocaeli’de “Engelliler” ve “Spor” başlıklı makaleleriyle okuyucuyla buluşuyor. Şura Akademinin üçüncü sayısının anahtar kavramlarını, spor hizmetleri, motor gelişimi ve spor, kent markalaşması, e-spor ve sürdürülebilir kalkınma oluşturuyor.

 

İÇERİKLER ÇALIŞTAYLARIN KONULARINA GÖRE BELİRLENİYOR

Kent Araştırmaları Merkezi Şura bir yıllık faaliyet döneminde Kocaeli Kongre Merkezi’nde geniş katılımlarla düzenlediği Turizm, Spor, Çevre, Tarım, Akıllı Şehirler, Kadın ve Aile, Engelsiz Şehir Şura çalıştaylarında derlediği bilgileri, bilim ve danışma kurulunun genel değerlendirmeleri ile profesyonel editörlük süreçlerine dahil ederek sonuç raporları ve master planlarına dönüştürüyor. Şura Akademi Kent Araştırmaları dergisi ise tüm bu etkinliklerde ifade edilen bilgi birikimini hakemli dergi statüsüyle alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla kalıcı hale getiriyor. Derginin içerikleri çalıştayların konularına göre belirlenmeye devam edecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı