Türkiye Tasarım Vakfı ile Finlandiya temelli yaratıcı eğitim okulu "Arkki”nin, Kalebodur iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Hayalimdeki Oda: Çocuklar için Mimarlık Atölyesi’, mimar ebeveynlerin çocuklarıyla buluştu.

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya’da çocukların tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren eğitimler kurgulayan Arkki atölyeleri ile birlikte çocuklara erken yaşta tasarım farkındalığı kazandırmaya devam ediyor. Türkiye’de 1000’den fazla çocuğa ulaşan Arkki, Kalebodur iş birliğiyle yaptığı ‘Hayalimdeki Oda: Çocuklar için Mimarlık Atölyesi’ ile mimar ebeveynlerin çocuklarıyla bir araya geldi.

Çocuklar kendi iç dünyalarının mimarı haline geliyorlar

İlk olarak mimar ebeveynlerin 6-11 yaş aralığındaki çocukları için pilot olarak açılan atölyelerle, çocukların mimarlık ve tasarım yoluyla inovatif becerilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri hedeflendi. Atölyelerle çocuklar, kullandıkları ürünleri, yaşadıkları mekanları ve yapılı çevreyi tasarım bakış açısıyla farklı perspektiflerden algılama, deneyimleme ve çeşitli temsil yöntemleriyle ifade etme pratiği kazandı. Çocuklar, özgürce düşünme, inovatif fikirler üretme ve geliştirmeye yönelik farkındalık sahibi oldu. Atölyeler, kendi iç dünyalarının mimarı haline gelen çocukların düşlerini gerçeğe dönüştürmeye devam edecek.

Türkiye Tasarım Vakfı Hakkında

Tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı 2016’dan bu yana faaliyet gösteriyor.

Genç tasarımcıların gelişimlerine destek olmak ve nitelikli tasarımın üretilmesine zemin hazırlamak amacıyla birçok çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında tasarım odaklı video içerik platformu iskele.co ve farklı tasarımcıların yazılarının yayımlandığı İskele Blog yer alıyor. Ayrıca tasarımın farklı alanlarından süreli ve süresiz birçok yayının bir araya getirildiği “Tasarım Kütüphanesi” herkese açık bir çalışma ortamı sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı