Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’ya Gelişinin 97. yıldönümü Urla’da törenle kutlandı. Mermerli Çeşme önünden başlayan coşkulu kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar devam ederken Cumhuriyet Meydanında yapılan halk oyunları gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’ya Gelişinin 97. yıldönümü Urla’da çoşkuyla kutlandı. Mermerli Çeşme önünden başlayan kortej yürüyüşünün coşkusu Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar devam etti. Törene Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç’ın yanı sıra Garnizon Komutan V. Albay Osman Altun, Urla Cumhuriyet Başsavcısı V. Cumhuriyet Savcısı Çağrı Başaran Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Duman, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Aydoğdu, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törene Atatürk Anıtı’na Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığı, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından çelenklerin sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.

 

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Törende Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Kaykaç konuşmasında şunları dile getirdi: “Bundan tam 100 yıl önce Cumhuriyetimiz kurulmuş, Kurtuluş Savaşı’ndan başarıyla çıkılmış ve Cumhuriyet’in inkılapları bir bir gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Ancak bu inkılapların halk nezdinde uygulanışı, artısı veya eksisinin değerlendirilmesi için Gazi Mustafa Kemal Atatürk yurdun birçok noktasına geziler düzenleyip yerinde görmek istiyordu. Bu amaçla yurdun birçok yerine geziler düzenledi. Bu gezilerden bir tanesinde bundan tam 97 yıl önce 30 Haziran’da Urla ilçemizi ziyaret etmişti. Tam 97 yıl önce tam bugünkü coşkuyla Gazi’mizi, Atatürk’ümüzü karşılayıp bağrımıza bastık. O büyük coşku ile de burada misafir ettik. Burada misafir ettiğimiz günde Gazi’nin şöyle bir sözü vardı: ‘İnkılapları yaptık ama işimiz bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Bundan dolayı gençlere ve sizlere çok iş düşüyor.’ minvalinde bir konuşma yapmıştı. Bugün de aynı şekilde yapacak çok işimiz var. Gençlerimizden ve Urlalı hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin temel değerleri üzerinde çalışacağımız ve muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağımız birçok işler var. Ben bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş o dönemin Urlalı hemşerilerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.”

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kaymakam Kaykaç’ın konuşmasının ardından EGİAD Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kaan Bekar Mustafa Kemal’e Sesleniş adlı şiirini seslendirdi. Program Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ve Urla Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterileri ile son buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı