Özellikle elleriniz alet ve temizlik malzemeleriyle bağlıyken, reklamların iş akışınızı kesintiye uğratması kesinlikle sinir bozucudur. Deneyebileceğiniz geçici çözümlerden biri, YouTube eğitimlerini izlerken web tarayıcınızda bir reklam engelleyici uzantısı kullanmaktır. Bu, reklamların videolarınızı bölmesini önlemeye yardımcı olabilir ve dikkatiniz dağılmadan elinizdeki göreve odaklanmanıza olanak tanır. Alternatif olarak, çevrimdışı görüntüleme ve arka planda oynatma gibi diğer avantajların yanı sıra reklamsız bir izleme deneyimi sunan YouTube Premium'a abone olmayı da düşünebilirsiniz .

YouTube'da reklamlar sizi rahatsız mı ediyor? Belki de YouTube Premium'u denemelisiniz. YouTube ve YouTube Müzik'teki reklamları atlamanıza olanak tanır. Ayrıca indirmeler, otomatik video oynatma, PiP ve daha iyi video kalitesi gibi harika özelliklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak kaydolmak için acele etmeden önce YouTube Premium hakkında bilmiyor olabileceğiniz bazı şeyler var.

Youtube Premium Deneysel Özellikleri

Premium abone olarak yeni özellikleri herkesin kullanımına sunulmadan önce deneyebilirsin. Bunlar, geliştirme ekibinin halen üzerinde çalıştığı deneysel özelliklerdir. Bunları kontrol etmek için yeni özellikler sayfasına gidin, seçeneklere göz atın ve ilgilendiğiniz özellik için "Dene" düğmesini tıklamanız yeterlidir.

Aynı anda yalnızca bir deneme deneyebilirsiniz. Başka bir deneme denemek isterseniz aynı özellikler sayfasından mevcut denemeyi kapatabilirsiniz. Her deneme, açıklamada göreceğiniz belirli bir süre boyunca çalıştırılır. Bitmeden düşüncelerinizi ve geri bildirimlerinizi YouTube ile paylaşabilirsiniz.

Şu anda yalnızca tek bir deneysel özellik mevcut: Oynatılabilirler. Bunlar, hiçbir şey indirmeden veya yüklemeden doğrudan YouTube'da oynayabileceğiniz oyunlardır.

Daha Ucuz Youtube Premium Planları Ve İlgili Koşulları

Bireysel YouTube Premium aboneliklerinin ücreti ayda 13,99 dolardır ve bu bazıları için pahalı olabilir. Ancak daha ucuz seçenekler de mevcut:

  1. Yıllık Plan: Bunu 139,99 dolara alabilirsiniz.

  2. Aile Planı: En fazla beş üye artı yönetici için aylık 22,99 ABD dolarıdır.

  3. Öğrenci Planı: Bu planın ücreti aylık 7,99$'dır.

Ancak bu daha ucuz seçeneklerin belirli koşulları vardır.

Yıllık planlar yalnızca bireysel abonelikler için mevcuttur ve şu anda belirli konumlarla sınırlıdır. Şu an itibariyle yalnızca ABD, Kanada, Almanya, Rusya, Brezilya, Meksika, Japonya, Hindistan ve Tayland'da sunulmaktadır. Ayrıca halihazırda aktif bir aboneliğiniz varsa yıllık plana abone olamazsınız. Yıllık planınıza abone olmadan önce mevcut planınızı iptal etmeniz gerekir. Diğer planlardan farklı olarak yıllık üyelikler yıl sonunda otomatik olarak yenilenmez, dolayısıyla aynı planla devam etmek istiyorsanız manuel olarak yeniden abone olmanız gerekir.

Aile abonelikleri de belirli kısıtlamalarla birlikte gelir. Aile yöneticisi ve beş üyenin tümü aynı evde yaşamalı, normal Google hesapları kullanmalı (Google Workspace hesaplarını değil) ve başka herhangi bir aile grubunun parçası olmamalıdır. Yönetici en az 18 yaşında olmalıdır, ancak üyeler en fazla 13 yaşında olabilir.

Yıllık planlara ve aile planlarına neredeyse herkes abone olabilirken, öğrenci üyeliklerinin uygunluk gereksinimleri vardır. Bu plana yalnızca SheerID tarafından tanınan kurumlardaki tam zamanlı öğrenciler erişebilir. Ek olarak, abonelik süresinde, öğrenci statüsünün yıllık olarak yeniden doğrulanmasının gerekli olduğu, art arda en fazla dört yıla izin veren bir sınırlama bulunmaktadır. İndirimli fiyattan yararlanmaya hak kazanmazsanız öğrenci aboneliğinizden çıkmayı seçebilirsiniz. Ancak bunu başaramazsanız aktif hesabınız otomatik olarak normal bireysel plana geçiş yapacaktır.

Akış Sınırlamaları

YouTube Premium, videoları en uygunsuz zamanlarda kesintiye uğratan sinir bozucu reklamları ortadan kaldırarak yayın akışını çok daha az stresli hale getirir. Ancak YouTube tarafından uygulanan ve genel izleme ve dinleme deneyiminizi etkileyebilecek belirli yayın sınırlamaları hâlâ mevcuttur.

YouTube Premium, aboneliğinizin bir parçası olarak reklamsız filmler sunar. Bu filmlere uygulama aracılığıyla Siz > Filmleriniz ve TV'niz > Ücretsiz bölümüne giderek erişilebilir. Ancak bazı sınırlamalar vardır. Bu filmleri aynı anda en fazla iki cihaza aktarabilirsiniz. Aile planındaysanız aynı anda dört cihaza kadar izleyebilirsiniz.

 

Müzik videoları için akış sınırı aynı anda yalnızca bir cihaza ayarlanmıştır.

Farklı donanımların (telefonlar, tabletler veya bilgisayarlar gibi) ve yazılımların (tarayıcılar veya uygulamalar gibi) ayrı cihazlar olarak kabul edildiğini unutmamak önemlidir. Dolayısıyla, iPhone'unuzdaki YouTube uygulamasıyla birlikte aynı bilgisayarda hem Chrome hem de Edge üzerinden bir film yayınlamaya çalışıyorsanız sınırı aşmış olursunuz. Bu durumda cihazlarınızdan birinde oynatma duraklayacak ve içeriğin başka bir yerde izlendiğini belirten bir hata mesajı göreceksiniz.

Video İndirme Kısıtlaması

YouTube Premium'un en büyük avantajlarından biri, videoları çevrimdışı görüntülemek üzere indirebilme yeteneğidir. Bu özellik, evinizdeki Wi-Fi'nin güvenilir olmadığı veya orman gibi internet hizmetinin olmadığı bir bölgede olduğunuzda kullanışlıdır. Ancak indirilen bu videolarla ilgili akılda tutulması gereken bazı önemli noktalar var.

YouTube içeriğini indirmek için iOS veya Android cihazınızda YouTube uygulamasını veya bilgisayarınızda Chrome, Firefox, Edge ve Opera gibi tarayıcıları kullanmanız gerekir. Diğer tarayıcılar henüz indirmeleri desteklemiyor. İndirilen bu videoların süresi internet bağlantısı olmadan 29 gün geçtikten sonra sona erer. Dolayısıyla, daha uzun süre çevrimdışıysanız ve bir video izlemek istiyorsanız, bunu bu zaman dilimi içinde yapmanız gerekir. Ancak internete yeniden bağlansanız bile indirdiğiniz videoların tamamını geri alamayabilirsiniz. İçerik oluşturucular içeriklerinin çevrimdışı oynatma izinlerini değiştirebilir; dolayısıyla bazı videolar artık indirilemeyebilir ve İndirilenler listenizden kaybolabilir.

YouTube indirmeleriyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da, bunların cihazınıza kaydedilmiş olmasına rağmen galerinizde görünmeyecek olmasıdır. Bunlar şifrelenmiştir ve yalnızca YouTube uygulaması kullanılarak görüntülenebilir. Ek olarak, videoları en fazla on cihaza indirmeniz sınırlıdır.

Youtube Premium Konumları Ve Avantajları

YouTube Premium'a şu anda Lüksemburg ve Japonya gibi ülkelerin yanı sıra Cayman Adaları ve Guam gibi bölgeler de dahil olmak üzere dünya çapında 110 konumdan erişilebilmektedir . Premium üyeliklerin mevcut olduğu bir ülkede veya bölgede yaşıyorsanız veya bu ülkeyi veya bölgeyi ziyaret ediyorsanız, tüm Premium avantajlarından herhangi bir kısıtlama olmaksızın yararlanabilirsiniz. Ancak bu alanların dışına seyahat ederseniz geçici olarak bazı avantajları kaybedebilirsiniz.

Desteklenen konumların dışında olduğunuzda YouTube uygulamasını kullanmak, video oynatımı sırasında reklamların geri gelmesine neden olabilir ve indirme ve arka planda oynatma gibi özellikler kullanılamayabilir. Ancak desteklenen alanlardan ayrılmadan önce en sevdiğiniz YouTube Original filmlerine ve dizilerinin yanı sıra indirdiğiniz tüm içeriklere erişmeye devam edebilirsiniz. İndirilen içeriğe yalnızca 29 güne kadar çevrimdışı olarak erişilebileceğini unutmayın.

İşin iyi tarafı, YouTube Müzik avantajlarınız desteklenmeyen alanlarda bile bozulmadan kalır. Bu, Billie Eilish ve Olivia Rodrigo gibi sanatçıların kesintisiz müziklerinin keyfini çıkarmaya devam edebileceğiniz, ekranınız kapalıyken müzik çalabileceğiniz ve çevrimdışı dinlemek için şarkı indirebileceğiniz anlamına gelir. Bu özellikler için normal YouTube uygulamasını değil, YouTube Music uygulamasını kullandığınızdan emin olun.

Maliyet ve sınırlamalar göz önüne alındığında YouTube Premium, reklamsız görüntüleme, indirme ve arka planda oynatma olanağı sunar; ancak cihazlar, akış, indirme ve seyahat kısıtlamaları vardır. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak buna değer olabilir.