Özel Haber: Uluslararası ödüllü yazar Akif Manaf, küresel barışa sunduğu katkılar nedeniyle Özbekistan Kültür Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından “Kültür ve Barış Ödülü”ne layık görüldü. İşte o detaylar.
International Peace Prize sahibi, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca tanınan yazar Akif Manaf, küresel barış ve barış kültürüne yönelik çalışmaları nedeniyle bir ödüle daha layık görüldü. Özbekistan Kültür Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından verilen “Kültür ve Barış Ödülü”, düzenlenen törende Akif Manaf’a takdim edildi.
Ödül, Özbekistan Kültür Dayanışma ve İşbirliği Derneği Başkanı Çokay Koçar tarafından verildi. Koçar, törende yaptığı konuşmada, Akif Manaf’ın dünya barışına yönelik çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, “Özbekistan Kültür Dayanışma ve İşbirliği Derneği olarak Nobel Barış Ödülü adayımız sevgili yazarımız Akif Manaf’a, dünyamızın mevcut şartlarında barış için gösterdiği çabalardan dolayı minnettarız.” ifadelerini kullandı.
Ödül töreninde konuşan Akif Manaf ise kalıcı barışın bireyin kendi iç dünyasında başladığını vurguladı.
Manaf, “Bir insan yeryüzünde barış ve huzur istiyorsa onu öncelikle kendi kalbinde ve kendi içinde inşa etmelidir. Barış yolculuğunun doğru başlangıcı budur. Ancak bundan sonra birey, barışı dünyaya yayma gücüne sahip olabilir.” dedi.
Konuşmasının devamında insanların davranışlarıyla ya savaşın ya da barışın oluşmasına katkı sunduğunu ifade eden Manaf, bireysel farkındalığın küresel barış için büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Akif Manaf, bugüne kadar Fransa merkezli 2025 International Peace Prize, İsveç merkezli Global Peace Prize başta olmak üzere Türkiye ve yurt dışında çok sayıda barış ödülüne layık görüldü.
Daha önce Egeyön Barış Ödülü, Küresel Barış Ödülü, Barış ve İnsan Hakları Ödülü, Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü, Türk Dünyası Barış Ödülü, Demokrasi ve Barış Ödülü, Engelsiz Yaşam ve Barış Ödülü ile birçok ulusal ve uluslararası ödül alan Manaf, barış alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.
Akif Manaf’ın çalışmaları yalnızca teorik söylemlerle sınırlı kalmıyor. Yaklaşık 20 dilde yayımlanan “Barış Psikolojisi” kitabının yanı sıra, “Barış Sanatı Programı”, “Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyü Projesi” ve “Sürdürülebilir Barış İçin Dünya Değişim Günü” gibi projelerle küresel barışın yaygınlaşmasına katkı sunuyor.
Farklı ülkelerde düzenlediği konferanslar ve söyleşilerde üniversiteler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve gençlerle bir araya gelen Manaf, bireysel ve toplumsal barış bilincinin gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Edinilen bilgilere göre Akif Manaf, önümüzdeki dönemde de uluslararası barış faaliyetlerine devam edecek. Özellikle “Barış Psikolojisi” kitabının yayımlandığı yeni ülkelerde düzenlenecek etkinliklerle okurlar ve barış gönüllüleriyle buluşarak küresel barış çalışmalarını genişletmeyi hedefliyor.
Reklam & İş birliği : info@mersinhaberajans.com