Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri yeni “akıllı kent” uygulamalarıyla buluşturmaya devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılında başlatılan“Otobüslerde Ücretsiz Wİ-Fİ” hizmeti birinci yılını doldurdu.

6 MİLYON KEZ HİZMETTEN YARARLANILDI

EGO Genel Müdürlüğünün 1850 otobüsünde hayata geçirilen hizmeti, 1 Ağustos 2022 ile 13 Temmuz 2023 tarihleri arasında ortalama 240 bin kişi kullanırken toplam 6 milyon kez hizmetten yararlanıldı.

GÜVENLİ ERİŞİM SAĞLANABİLMESİ İÇİN SİSTEM SÜREKLİ CANLI İZLENİYOR

Büyükşehirin hayata geçirdiği Otobüslerde Ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti birinci yılında Başkentlilerden büyük ilgi görüyor. Teknolojik yenilikleri kent genelinde hayata geçirmeye devam ABB, kullanıcıların daha verimli ve güvenli erişim sağlayabilmesi için canlı olarak sistemi sürekli takip ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı İsmail Yıldırım şu bilgileri paylaştı: “Vatandaşlarımızın meydanlarda ve parklarda kullandığı ücretsiz internetin kesintisiz olarak otobüslerde de devam etmesi amacıyla Wİ-Fİ projesi hayata geçirildi. Yaklaşık 1850 otobüsümüz ile Ankaralı vatandaşlarımızın kullandıkları ücretsiz internet sorunsuz ve kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor. Projenin hayata geçirilmesinden itibaren otobüs seyahatlerinde 6 milyonun üzerinde ücretsiz internet kullanımı sağlandı. Toplam kullanıcı sayısı 240 bin, günlük ortalama kullanıcı sayısı ise 17 bin kişidir. Kayıtlı olarak yüzde 59 erkek ve yüzde 41 oranında kadın kullanıcılar mevcut. Otobüslerde ücretsiz internetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız öncelikle kayıt olma işlemini gerçekleştirip sonrasında ise telefon numarası ve şifreyle giriş yapmaktadırlar. Canlı olarak sistem sürekli izlenmekte ve gelen talep ve şikâyetler gün içinde değerlendiriliyor. Memnuniyeti artırmak amacıyla Başkent 153’e gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Bu kapsamda projenin iyileştirilmesi açısından hızla çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”