Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Dulkadiroğlu ilçesindeki tarihi yapılar büyük zarar gördü. Bu zararı gidermek amacıyla harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dulkadiroğlu Belediyesi, restorasyon çalışmalarına hız verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, incelemeler kapsamında Ulu Cami'yi ziyaret etti ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yazgı, Kahramanmaraş'ın tarihi yapılarının en kısa sürede eski ihtişamına kavuşacağını ifade etti.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçenin birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığını belirterek, depremlerin bu yapıları olumsuz etkilediğini söyledi. Başkan Okay, Kültür Bakanlığı'nın başlattığı çalışmaların yanı sıra belediye olarak da tarihi yapıların restore edilmesi için girişimlerde bulunduklarını dile getirdi. Yürütülen geniş çaplı restore çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Dulkadiroğlu ilçesinin eski günlerine döneceğine inandığını ifade etti.

Başkan Necati Okay, aynı zamanda depremde hayatını kaybeden personelinin mezarı başında bir anma töreni düzenleyerek, personelinin anısına dua etti ve başsağlığı mesajları ile yakınlarının yanında olduğunu ifade etti.

Kaynak : PHA