Marka kent Mezitli’ için kolları sıvayan CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Nil Özveren, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni ziyaret etti.

Samimi ve içten açıklamaları ile dikkat çeken ve takdir toplayan Özveren, Türkiye’deki ilk kadın belediye başkanına sahip bir ilde yaşamanın gururuyla yola çıktıklarını vurgulayarak, “Bir Müfide İlhan geldi, kadınların öncüsü oldu. Bugün de bir Müfide çıkar, kendisinden sonra gelecek kadınlara ilham olur” dedi.


Yerel yönetimler ve siyaseti bir bayrak yarışına benzeten Nil Özveren, “Eğer bu bayrak bize teslim edilirse, Mezitli’ye en iyi şekilde hizmet edip, bizden sonra gelecek başkanımıza bayrağı en iyi şekilde teslim etmek için çalışacağız. Benim için burada asıl olan şey liyakattir. Liyakat sahibi isimlerle birlikte ilçemizi yönetecek, Mezitli’yi hak ettiği yere taşıyacağız. Biz Başöğretmenimizin de dediği gibi görevini en iyi şekilde yapan insanlarla yani yurtseverlerle birlikte çalışacağız” diye konuştu.


Eğitimci bir aileden gelen eğitimci bir babanın eğitimci kızı olan CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Nil Özveren, “Bu yüzden eğitime önem verecek, projelerimizde ilimin, bilimin aydınlattığı yolda yürüyeceğim. Mezitli’nin ilimiz açısından bir eğitim merkezi olması adına önemli adımlar atacağım. Mezitli denilince akla eğitime verilen önem, öğrenciye verilen destek ve imkanlar gelecek. Hepimizin umudu olan gençliğimizin daha iyi bir eğitim alması için projeler üretecek, eğitimde fırsat eşitliğini yaratma adına eğitim tesisleri inşa edeceğiz” diyerek eğitime verdiği öneme bir kez daha vurgu yaptı.


Son olarak ‘Marka kent Mezitli’ için önemli projelere sahip olduklarını kaydeden Özveren, “Biz geçmişle tartışmaya veya kavga etmeye gelmiyoruz. Geleceği inşa etmeye geliyoruz. Yapılan tüm güzel işlerin devamlılığını sağlayacak onu çok daha ileriye taşıma adına projeler üreteceğiz. Yapılan her güzel işin altına elimizi değil tüm gövdemizi koyacak yolumuzda emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.