Evcil hayvanlar arasında, kedilerin beslenme alışkanlıkları ve besin ihtiyaçları oldukça farklıdır. Günlük alacakları enerji miktarı, doğru gıdanın temin edilmesi, alerjenler ve diğer değişkenler bir araya geldiğinde kediler için, doğru mamanın temin edilmesi son derece büyük bir öneme sahiptir. İlk olarak kaliteli kedi mamaları piyasada pek çok ürün ile karşımıza çıkabilir. Yalnız bu mamaların hepsinin de kediniz için doğru mama olduğunu söylemek bir hayli zor olacaktır.

Bu sebeple kedi maması almak istediğinizde hem profesyonel bir adresten destek almalı, hem de veterinerinizle kedinizin sağlığı hakkında fikir paylaşımında bulunmanız gerekmektedir. Genellikle yapılan araştırmalar Türkiye’de bulunan kedilerin üçte birinin besin alerjisine sahip olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Hal böyle olunca doğru içeriğe sahip mamayı almakta önemli olmaktadır.

Doğru Kedi Maması Nasıl Bulunur?

Bunun için doğru markaların seçilmesi önem arz eder. Sizin için birkaç markadan bahsetmek istiyoruz: Royal Canin, Hill’s Science Diet, Iams, Purina Pro Plan, Acana gibi markalar piyasada yer alan ve en kaliteliler arasında yer alan markalardır. Bu markalar arasından uygun gördüğünüz bir tanesini satın alabilirsiniz.

Peki ama her markanın birden fazla maması olduğunu düşünecek olursak, doğru mamayı nasıl bulabilirsiniz? Öncelikle hiçbir mama kediniz için doğru değildir. Bu sebeple aralıklarla mamalar arasında geçiş yapabilir ve/veya mama türlerini değiştirebilirsiniz. Veterineriniz bu konuda size doğru bilgiyi verecektir. Bu sebeple bir anda  kedi maması 15 kg satın almak yerine farklı mamaları deneyerek kedinizi gözlemlemeniz tavsiye edilir.

İyi Mamanın Etkileri

Gerçekten kedinizin sevdiği bir mamayı ondan anlayabilirsiniz. Bunun sonuçları öncelikle dışkılamada ortaya çıkar. Sonrasında ise kedinizin tüylerinin kalitesini, uykusunu, hareketini ve mama saatindeki davranışlarını doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple işini profesyonel bir şekilde yapan adreslerden destek almanız önem arz eder. Türkiye’nin en kaliteli kedi maması adreslerinden bir tanesi de Petpal adresidir Bu adres son derece kaliteli pek çok markayı bünyesinde barındırmaktadır. Dilediğiniz zaman ürün satın almak istediğinizde bu adresi ziyaret ederek ihtiyaç duyduğunuz mamayı satın alabilirsiniz.