2023-2024 Eğitim – Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşadı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Birinci dönemi tamamlayan öğrenciler, 5 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak.

Mersin’de de yaklaşık 450 bin öğrenci birinci dönem karnelerini aldı. Toroslar ilçesine bağlı Beyaz Zambak Anaokulu’nda gerçekleştirilen karne töreninde öğrencilerin karnelerini Beyza Demircioğlu verdi. İlk yarıyıl eğitimlerini; deneyler, etkinlikler ve renk, sayı, harf öğrenme çalışmaları ile tamamlayan minik öğrenciler, karnelerini mutluluk içinde aldı.

Karnelerini alan öğrenciler, öğretmenlerinin hazırladıkları kar temalı dekor önünde anne ve babaları ile hatıra fotoğrafları çekildi. Daha sonra öğretmenleri ile vedalaşan öğrencilere, yarıyıl hediyesi olarak; adlarının yazdığı bileklik, oyuncak ve boyama kitaplarının yer aldığı kutu verildi. Hediye kutusunun içerisinde öğretmenin yazdığı şöyle bir not yer aldı: ‘Sevgili öğrencim; çok güzel bir dönemi geride bıraktık, gönlünce geçirebileceğin mutlu bir tatil diliyorum. Seni çok seven öğretmenin.”