Mersin bu sabaha operasyonlarla uyandı. PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik polisin yaptığı eş zamanlı operasyonlarda toplam 17 kişi gözaltına alınırken 3 şüpheliyi de yakalama çalışmaları sürüyor.

Mersin’de iki ayrı operasyon gerçekleştiren polis ekipleri, hem FETÖ’ye hem de PKK’ya darbe vurdu. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen kapsamlı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.  İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre TEM ekipleri, terör örgütünün Suriye yapılanması olan PYD/YPG Silahlı Terör Örgütü içerisinde faaliyet gösterdikten sonra kaçak yollarla ülkemize giren ilimizde ikamet ettiği yönünde hakkında bilgiler bulunan V.A., A.Ş.U. ve H.K., Almanya’nın Frankfurt şehrinde kutlanan ve terör örgütünün propagandasına dönüşen nevruz kutlamasına katıldığı tespit edilen ve terör örgütünün faaliyetlerini diri tutmak ve müzahir kesimin motive etmeyi amaçlayan C.G. ve J.H., Terör Örgütünün geçmiş yıllarda yapmış olduğu yasa dışı eylem ve etkinliklere katılan ve elde edilen suç unsurları üzerinde parmak izi tespit edilen S.I. PKK/KCK terör örgütünün Siirt ili Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin Sözde yıl dönümü olan 15 Ağustosta eylem arayışı içerisinde olabileceği yönünde hakkında bilgiler bulunan H.H.,  Ş.0., M.T., H.O. ve H.A., olmak üzere toplamda 11 şüpheliye  yönelik 200 polisin katılımıyla birlikte drone ve özel harekat destekli operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda çok sayıda dijital ve görsel materyal ele geçirildiği ve 9 şüphelinin gözaltına alındığı, 2 şüpheliyi de yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.


FETÖ ŞÜPHELİLERİNE DE OPERASYON YAPILDI

Öte yandan bir diğer eş zamanlı şafak operasyonu da Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ Terör Örgütünün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre örgütsel faaliyetleri deşifre edilen ve aralarında Bylock kullanıcıları, örgütün öğrenci yapılanmalarında yer alıp örgütün yurtlarında ve evlerinde örgüte eleman devşirmek üzere faaliyette bulunanlar ile polis okulu sınav soruları ve KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan kişilerin de bulunduğu 9 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla drone ve özel harekat destekli 200 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon kapsamında 8 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Diğer 1 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.