Yaz aylarının gelişi ve okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte aile gezileri, aktiviteler ve çok daha fazlası için şimdi mükemmel bir zaman. Öte yandan çocuklar tatil dönemi ev ödevlerine odaklanmışken, bekleyen tüm işleri halletmek için de harika bir dönem.  

Önünüzde bu görevler varken, verilerinizi korumaya yardımcı olacak birkaç depolama çözümüne de ihtiyacınız olacak. Bu şu anlama geliyor: Aile fotoğrafları için yer sıkıntısı yaşamayacak, değerli dosyalarınızı tek bir yerde saklayabilecek ve hatta tatil bitmeden ev ödevlerini kaybetmeleri ihtimaline karşı çocukların ev ödevlerini güvenli bir şekilde yedekleyebileceksiniz. 

Bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman göreceksiniz ki Western Digital’ın depolama cihazları ve çözümleri en iyi arkadaşınız olacak. İkna olmadınız mı? İşte bu cihaz ve çözümleri bu yaz sezonunun olmazsa olmazı yapan bazı öneriler:   

Akıllı telefonunuz her şeyiniz mi?  

Hadi dürüst olalım; hızlıca bir fotoğraf çekmemiz gerektiğinde elimizi attığımız ilk şey akıllı telefonlarımız oluyor. Günümüzde akıllı telefonlar, fotoğraf ve video çekmek, hatta hareket halindeyken hızlı bir şekilde işleri halletmek ve üzerinde çalıştığımız dokümanları düzenlemek için harika özelliklere sahip. Ancak sorun sadece akıllı telefonların çok sınırlı bir depolama alanına sahip olması değil, aynı zamanda telefondaki dosyaları bilgisayarınıza aktarma sürecinin de biraz zahmetli olması. 

İşte burada, SanDisk® iXpand® Flash Drive Luxe, Lightning cihazlarınızda yer açmanın kolay bir yolu olarak devreye giriyor. SanDisk iXpand Flash Drive Luxe, iki konektörlü tasarımı sayesinde, Lightning cihazları ile Android™ akıllı telefonlar da dahil diğer USB Type-C™ cihazları arasında kolay aktarım sağlıyor. Ayrıca fotoğraflarınızı ve videolarınızı otomatik olarak yedekleyebiliyor ve iOS cihazlarda ve PC’lerde iXpand Drive uygulamasını kullanarak parola korumasının etkinleştirilmesini sağlıyor. SanDisk iXpand Luxe’ün 64 GB’tan 256 GB’a1 kadar değişen kapasite seçenekleri sayesinde, sunduğu alan konusunda da endişe etmenize gerek kalmaz. 

Android işletim sistemli bir cihaz mı kullanıyorsunuz? O halde SanDisk Ultra® Dual Drive Luxe USB Type-C Flash Sürücü, USB Type-C cihazları (akıllı telefon, tabletler, Mac cihazlar, vb.) ile USB Type-A bilgisayarlar arasında kolay aktarıma olanak tanıyarak son derece kıymetli depolama alanını boşalttığı için ihtiyacınız olan tek şey. Cihaz, 1 TB’a1 kadar depolama alanı sunmasının yanı sıra bir anahtarlığa takılabilecek kadar da küçük; bu nedenle her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz.  

Artık fotoğraf makinenizin depolama alanı konusunda endişelenmeye gerek yok 

Öte yandan, eğer deneyimli bir fotoğrafçıysanız, o kusursuz kare için ihtiyacınız olan şeyin güçlü bir fotoğraf makinesi veya DSLR olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak, her fotoğrafçının bileceği gibi, RAW dosyalar oldukça büyük olabilir, bu da depolama alanınızın kısa sürede dolacağı anlamına gelir. 

Yüksek performanslı SanDisk Extreme PRO® microSDXC™ UHS-I bellek kartının devreye girdiği yer de tam olarak burası. Bu kartları dijital fotoğraf makinenize ve hatta bellek kartı destekleyen Android akıllı telefonlarınıza takın ve 4K UHD veya FHD video kaydı5 ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için yeterli depolama alanına sahip olun. Sırasıyla 200MB/sn2 ve 140MB/sn2’ye varan hızlı okuma ve yazma hızlarıyla, dosyalarınızı süratle dizüstü bilgisayarınıza aktarabilir ve ardından makineye kartı tekrar takarak tek bir anı bile kaçırmadan kaydınıza devam edebilirsiniz. Bu kartlar darbeye, sıcaklığa, suya ve hatta röntgen ışınlarına3 dayanıklı olduğundan, SanDisk Extreme PRO microSDXC UHS-I bellek kartını seyahatleriniz sırasında da endişelenmeden kullanabilirsiniz. 

Hızlı ve güvenli depolamaya mı ihtiyacınız var? Cevap: SSD

Verilerinizi depolamak her zaman yalnızca verileri koruma altına almakla alakalı değil. Aynı zamanda verilerinize kolay ve hızlı erişiminiz olması son derece önemli. Örneğin, 1000MB/s2’ye varan yazma değeriyle hızlı NVMe™ katı hal performansı sunan SanDisk Extreme® Portable SSD V2, harika içerikler oluşturmak ve depolamak için mükemmel çözümü, kolaylıkla taşınabilir tek bir sürücüde bir araya getiriyor. Elbette, üç metreye kadar düşmeye karşı koruma ve IP65 suya ve toza dayanıklılık4 sağlayan, çevresel faktröler ne olursa olsun verilerinizin güvende olmasını mümkün kılan sağlam tasarımını da unutmayalım. 

Ama hepsi bu kadar değil! Diyelim ki tatilindesiniz ve çocuklarınız ev ödevlerini yapıyor. Ödevleri yanlışlıkla silmeleri veya kullandıkları cihazı bozmaları ihtimaline karşı, çocukların ödevlerini hareket halindeyken bir SSD’ye yedeklemek, yapılacak en iyi şey. 4 TB1’a varan depolama kapasiteleriyle, hemen hemen her şeyi kaydedebileceğinizden ve yazın geri kalanında bunlar için endişe etmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. 

Mükemmel yaz tatili, en güzel anıların biriktirildiği tatildir. Doğru Western Digital çözümleri elinizin altındayken, bu güzel anılar zamanın sınavına karşı sizinle sonsuza kadar kalacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı